Filip Chudý Iné športy

Toto sme tu ešte nemali: Vďaka čomu Považská Bystrica prepisuje históriu?

Považskobystrickí hokejbalisti si užívajú najlepšie obdobie v klubovej histórii. Vyhrávajú kade chodia, čo sa hneď prejavilo aj na ich postavení.

Ilustračný obrázok k článku Toto sme tu ešte nemali: Vďaka čomu Považská Bystrica prepisuje históriu?
Zdroj: HBK PROTEF Považská Bystrica

Hokejbalová extraliga má po víkende nového lídra, ktorým sa stal HBK PROTEF Považská Bystrica. Naši hokejbalisti aj vďaka tomu prežívajú najúspešnejšie obdobie vo svojej extraligovej histórii. Nielenže sa totiž premiérovo dostali na prvé miesto v tabuľke, ale aktuálne ťahajú sériu siedmich víťazných zápasov za sebou, navyše počas nich dostali iba šesť gólov, v každom zápase maximálne jeden. Nič podobné sa im predtým nepodarilo.

„V tíme je pohoda. Nastavili sme si pravidlá, ktoré fungujú. No hlavne každý maká na sto percent pre všetkých spoluhráčov a nie iba za seba. V neposlednom rade má skvelú formu brankár Peter Buliš, ktorý má reprezentačnú fazónu. Ak by boli túto sezónu majstrovská sveta a on by na nich chýbal, potom neverím na spravodlivosť,“ povedal manažér klubu Martin Kolek s tým, že nášmu brankárovi výrazne pomáhajú aj jeho spoluhráči.

Kolek podľa vlastných slov zažíva pri tíme minimálne výsledkovo najlepšie obdobie. „Ak to takto vydrží, môžeme to dotiahnuť ďaleko. Lenže netreba nič zakríknuť, stále sme len v tretine ročníka a sezóna je ešte dlhá. Liga je totiž maximálne vyrovnaná a každý môže poraziť každého. Ani my nebudeme cestovať na najbližšie dva zápasy s tým, že máme istých šesť bodov, hoci ich určite chceme,“ pozeral sa manažér tímu už na víkendové zápasy v Nitre a Diakovej.

Prvé miesto v tabuľke si veľmi cení aj Peter Buliš. „Je to odzrkadlenie práce celého tímu, pričom si myslím, že je to zaslúžené. Vo všetkých tých zápasoch to totiž nebola iba otázka šťastia, ale hlavne bojovnosti a odhodlania každého nášho hráča, ktorý sa do toho vložil. Plnia sa pokyny, dávame veľa gólov a málo inkasujeme. Z môjho pohľadu je to doteraz najúspešnejšie obdobie, čo som súčasťou považskobystrického tímu, ale musíme zostať sústredení, lebo do konca je ešte ďaleko,“ uviedol.

Považskobystrický brankár svojimi výkonmi púta pozornosť a dostáva pochvaly zo všetkých strán. „Neviem, či mám životnú formu, ja dúfam, že príde ešte aj lepšia. No za moje výkony vďačím spoluhráčom, keďže útočníci aj obrancovia výborne spolupracujú a výrazne mi pomáhajú. Na oplátku sa snažím pomôcť aj ja im,“ doplnil Buliš. Ten zároveň pozýva všetkých fanúšikov na najbližší domáci zápas, ktorý odohráme 11. novembra o 13:00 proti Svidníku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Slováci sa dočkali: Výrazne k tomu pomohli aj Považskobystri­čania! VIDEO a FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM