Filip Chudý Rôzne

TOTO si naozaj nikto na Strede nevšimol? Rok visela na strome, až..., FOTO

Je to jedno z najväčších považskobystrických sídlisk a predsa. Chodili sme okolo nej a nikto nič neurobil. Samozrejme, máme každý vlastné problémy... Veci sa ale pohli.

Ilustračný obrázok k článku TOTO si naozaj nikto na Strede nevšimol? Rok visela na strome, až..., FOTO
5
Galéria
Zdroj: Michal Kolník

Zjavne banálna, ale v očiach mnohých obyvateľov považskobystrického sídliska Stred už približne jeden rok esteticky dehonestujúca záležitosť, ktorou bola ružová deka v korune stromu, je odstránená. Takto o tom v stredu 23. januára informoval najmladší mestský poslanec v Považskej Bystrici Michal Kolník (25) na svojej facebookovej stránke, pričom sa poďakoval zatiaľ neznámemu človeku či ľuďom za jej odstránenie.

Sám sa ju podľa vlastných slov pokúšal dať dole o deň skôr so zapožičanou kovovou tyčou od Hasičského a záchranného zboru Považská Bystrica, lenže na ňu nedosiahol. „Zjavne moje neúspešne pokusy niekto videl a v stredu ráno ma po roku prekvapil pohľad na čistý strom,“ opísal považskobystrický poslanec za Stred.

„Sťažovali sa mi na tú deku nielen susedia vo vchode, ale rovnako na to poukazovali ľudia, s ktorými som sa rozprával v rámci mojej predvolebnej kampane. Prvá vec, na ktorú ukázali, bola práve tá deka. Vraj keby sa tu upratali len takéto jednoduché veci, celé sídlisko by mohlo vyzerať lepšie,“ povedal Kolník.

Ako nám ďalej prezradil, druhou podobnou vecou, ktorá obyvateľov Stredu trápi, je nedostatočný počet malých košov na odpad popri chodníkoch. „Chýbajú ľuďom na to, aby tam mohli hádzať napr. ohryzky z jabĺk, či ohorky z cigariet. Nie každý s tým príde až k veľkému košu na komunálny odpad. Takže sa môže stať, že to proste hodia na zem a je z toho na sídlisku neporiadok,“ ozrejmil.

Nakoniec sa ešte raz poďakoval dotyčnému resp. dotyčným za pomoc pri odstránení deky zo stromu. „Táto pomoc sa môže zdať banálna, no verte mi priatelia, keď sa každý jeden z nás bude snažiť spraviť maximum pre to, aby naše okolie vyzeralo a aj bolo čisté, tak sa nám tu všetkým bude žiť len lepšie,“ dodal s tým, že treba začať od seba.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Ružová deka vydržala v Považskej na strome skoro rok: Už je však dole
5
Galéria
Zdroj: Michal Kolník

Foto: ilustračné

Okrem deky na strome nás sužuje aj poriadna kosa. Pozrite si radšej toto VIDEO, aby ste ráno neostali nemilo prekvapení s vašou zmesou do ostrekovača…

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM