Hádzaná Hádzaná

Toto musíte vidieť: Do Považskej Bystrice zavíta veľká športová legenda

Do mestskej športovej haly príde v soboru jedna najvýraznejších športových postáv novodobej histórie našej krajiny. Muž, ktorý má veľké zásluhy na úspechoch športu, ktorý je v našom meste jednotkou.

Ilustračný obrázok k článku Toto musíte vidieť: Do Považskej Bystrice zavíta veľká športová legenda
Zdroj: TASR

Brankár Richard Štochl odchytal v slovenskej reprezentácii vyše 250 zápasov. Mal výrazný, ak nie vôbec najvýraznejší podiel na všetkých úspechoch nášho reprezentačného výberu. Chytal na troch ME a dvoch MS. Získal množstvo pohárov a trofejí, pričom je rekordérom v počte získaných ocenení v ankete Hádzanár roka, ktorú vyhral deväťkrát. Stále je reprezentačnou brankárskou jednotkou. V tejto sezóne ukázal svoje kvality aj v najlepšom mužstve nemeckej bundesligy Rhein-Neckar Löwen, v ktorom žiaril nielen v najlepšej lige sveta, ale aj v Lige majstrov.

Preto bolo veľkým prekvapením, že sa s ním v zime nedohodol na pokračovaní spolupráce. A hoci mal množstvo ponúk, vybral si nakoniec tú z Topoľčian, s ktorými podpísal zmluvu do konca sezóny. Vďaka tomu sa tak dnes naskytne Považskobystričanom možnosť vidieť opäť na vlastné oči jedného z najlepších svetových brankárov súčasnosti, medzi ktorých Štochl stále patrí, hoci má už 40 rokov. Zápas Považská Bystrica – Topoľčany začína o 18:00.

Môže vás zaujímať:

Tréner Straka otvorene na adresu fanúšikov: Potrebujeme cítiť vašu podporu!

Skvelý úspech považskobystrických hádzanárov: TOTO sú pocity priamo z kabíny

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM