Filip Chudý Kultúra

TOP 10 považskobystrických podujatí: Čo všetko sa dá cez víkend zažiť?

Ďalší decembrový víkend už pomaly prichádza a spolu s ním aj ďalšie zaujímavé podujatia, na ktorých sa dá nájsť zábava. Kedy a kde budú?

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 považskobystrických podujatí: Čo všetko sa dá cez víkend zažiť?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy na Lánoch

9. decembra o 14:00, pešia zóna na Dukelskej ulici

Príjemnú vianočnú atmosféru podporia vianočné stánky, vianočná kapustnica, lánovníčky, vianočný punč, vianočné koledy a tiež rozsvietenie vianočného stromčeka.

Hmyzenie

9. decembra o 17:00, ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa organizuje v ateliéri Milana Sládka sériu podujatí s názvom Vianočka podľa Imra. Ide o vystúpenia žiakov literárno – dramatického DDS Imro a tanečného súboru. Prvou bude Hmyzenie na motív hry Zo života hmyzu (K. a J. Čapek).

Hokej: Považská Bystrica – Detva

9. decembra o 18:00, zimný štadión

Hokejistov Považskej Bystrice čaká v domácom prostredí ďalší popredný klub tabuľky, keď privítajú tretiu Detvu. Zrodí sa na Považí prekvapenie?

Vianočná párty

9. decembra o 18:30, kino Mier

Vianoce prichádzajú, treba sa na ne poriadne pripraviť! Jediný spôsob, ako uloviť významného klienta a zachrániť firemnú pobočku pred zavretím, je usporiadať veľkolepý vianočný večierok, na ktorý nikto nikdy nezabudne. Americká komédia s Jennifer Aniston.

Vyjdu ja na selo

10. decembra o 14:30 a 17:00, kino Mier

Vianočný program Mestského folklórneho štúdia v Považskej Bystrici. Účinkujú: staršia prípravka DFS Mladosť, DFS Mladosť a jeho ľudová hudba, FS Považan, ľudová hudba a spevácka zložka FS Považan a hosťom bude FSk Javorníček z Hvozdnice.

Hádzaná: Považská Bystrica – ŠKP Bratislava

10. decembra o 18:00, športová hala

Tréner MŠK Václav Straka už dlhšie označuje práve tento duel v sezóne za mimoriadne dôležitý, ak ho totiž vyhráme, postupu do spoločnej súťaže s českými mužstvami, ktorá by sa mala hrať od budúcej sezóny, by už nič nemalo brániť v ceste.

Anjel pána 2

11. decembra o 10:00, kino Mier

Anjel Petronel stále pracuje pri Nebeskej bráne, ale je presvedčený, že by si zaslúžil lepšie miesto. Jeho večný pokušiteľ, čert Uriáš, začne Petronela provokovať. Stačí odtrhnúť jabĺčko zo stromu Poznania a bude vedieť to, čo vie len sám Boh! Česko-slovenská rozprávka.

Basketbal: Považská Bystrica – ŠKP Štart Bratislava

11. decembra o 14:00, telocvičňa ZŠ Rozkvet

Bratislavské ŠKP budú hostiť cez víkend aj naši basketbalisti z IMC Slovakia. Pôjde o odvetný zápas semifinále kvalifikačnej fázy Slovenského pohára. Prvý zápas naši hráči vyhrali na pôde súpera 69:54. Spečatia postup do finále?

Ako to dokázali

11. decembra o 15:30, kino Mier

Silné príbehy zo života najstarších obyvateľov obce Štiavnik a Hvozdnica. Súčasťou programu bude i krátky koncert. Účinkujú: Ľudová hudba a mužská a ženská spevácka zložka FSk Javorníček, speváčka Paulína Piláciková z FS Považan.

Ľuboš Ďurica: Svadobné emócie

Kino Mier

Práve prebieha autorská výstava fotografií člena Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici Ľuboša Ďuricu, ktorá potrvá do 20. januára. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok a utorok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

VIDEO a FOTO: Považskobystrický vianočný stromček sa rozžiaril do krásy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM