Filip Chudý Kultúra

TOP 10 možností na víkendový oddych: Pri čom sa môžete v Považskej zabaviť?

Ďalší januárový víkend je pred nami a s ním prichádzajú aj nové možnosti zábavy. K dispozícii sú aktívne aj pasívne formy oddychu. Čo si zvolíte?

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 možností na víkendový oddych: Pri čom sa môžete v Považskej zabaviť?
Foto: Peter Handzuš

Lyžovanie v Považskej Bystrici

13. – 15. januára, vlek Mašková

Kto má rád aktívnu formu oddychu, toho určite poteší, že lyžiarsky vlek priamo v našom meste bude premávať zadarmo, a to nasledovne: v piatok od 14:00 do 16:30, počas soboty a nedele zas od 10:00 do 16:00.

Hokej: Považská Bystrica – Trnava

13. januára o 18:00, zimný štadión

Považskobystričania počas víkendu dosiahli jedno z najvýraznejších víťazstiev v sezóne, keď Spišskú Novú Ves domov poslali s prehrou 5:1, pričom blízko k výhre boli aj v stredu v Prešove. Najbližšie privítajú Trnavu, ktorá je ich tabuľkovým susedom. Potešia panteri opäť svojich fanúšikov?

Všetko alebo nič

13. januára o 18:30, kino Mier

Prvý film podľa bestselleru Evity Urbaníkovej. Jej najpredávanejšia kniha sa dočkala svojej dlho očakávanej filmovej podoby! Začiatok roku 2017 bude v slovenských kinách patriť nerozlučnej trojici, Linde, Vande a Edovi, kde každý z nich je iný, každý z nich má svoj príbeh, no spája ich vrúcne, oddané priateľstvo. Slovensko-česká komédia.

MŠK cup

14. – 15. januára, športová hala

Už tradičný turnaj v zimnej príprave usporiada MŠK Považská Bystrica. Naši hádzanári sa na ňom stretnú postupne s ŠKP Bratislava (sobota o 11:00), českým Jičínom (sobota o 18:00) a na záver s ďalším českým účastníkom Karvinou (nedeľa o 11:00). Vždy dve hodiny predtým začínajú zvyšné vzájomné zápasy účastníkov turnaja. Vstup je voľný.

Ako to dokázali

14. januára o 15:00, kino Mier

Silné príbehy zo života najstarších obyvateľov obce Štiavnik a Hvozdnica. Súčasťou programu bude i krátky koncert. Účinkujú: Ľudová hudba a mužská a ženská spevácka zložka FSk Javorníček, speváčka Paulína Piláciková z FS Považan.

La La Land

14. januára o 18:30, kino Mier

V Los Angeles, meste plnom nádejí a hviezd, Sebastian náhodou stretne Miu a spolu sa vydajú ďaleko za hranice stereotypu všedných dní – až do rozprávkovej krajiny splnených snov menom La La Land. Talentovaného jazzového pianistu a nádejnú herečku čaká vzrušujúce dobrodružstvo, ktoré sa ani náhodou nepodobá na ich skutočné životy. Americký romantický muzikál.

Lichožrúti

15. januára o 16:00, kino Mier

Malé neviditeľné tvory, ktoré môžu za to, že nám ľuďom z každého páru ponožiek často zostáva len jedna. Ponožkami sa totiž živia! Hlavného hrdinu nášho príbehu, malého lichožrúta Chichúnika, čakajú vo filme veľké dobrodružstvá. Keď ho navždy opustí milovaný deduško Lamor, u ktorého vyrastal, musí Chichúnik prekonať strach, vyliezť z okna do veľkého sveta a vydať sa hľadať strateného strýka Padreho. Rodinný animovaný film.

Pasažieri

15. januára o 18:30, kino Mier

Vesmírna loď Avalon putuje vesmírom s jasným cieľom – nájsť nový domov piatim tisíckam pasažierov hibernujúcich na jej palube. Po poruche systému sa však dvaja z nich nečakane prebudia o 90 rokov skôr. Jim a Aurora, medzi ktorými postupne vzniká niečo viac než priateľstvo, sa snažia vyriešiť záhadu poruchy, ktorá ich prebudila. Zisťujú však, že loď je v obrovskom nebezpečenstve. Podarí sa im zachrániť životy spiacich cestujúcich? Americká romantická sci-fi dráma.

Ľuboš Ďurica: Svadobné emócie

Kino Mier

Práve prebieha autorská výstava fotografií člena Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici Ľuboša Ďuricu, ktorá potrvá do 20. januára. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Biblia na cestách

Kino Mier

Ide o unikátnu putovnú výstavu o najrozšírenejšej knihe sveta. Vidieť na nej môžete viacero kúskov rôznych druhov. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00 a v nedeľu od 15:00 do 19:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Vyberte si podľa chuti: PREHĽAD plesov v Považskej Bystrici a okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM