Filip Chudý Rôzne

Tomuto sa poteší každý: MHD v Považskej bude v tento deň pre každého zadarmo!

Ak cestujete pravidelne po našom meste, alebo sa len chystáte, potom vás táto správa poteší. Peňaženku pri nástupe si odložte!

Ilustračný obrázok k článku Tomuto sa poteší každý: MHD v Považskej bude v tento deň pre každého zadarmo!
Zdroj: Dnes24.sk

Európsky týždeň mobility (ETM) zaviedla v roku 2002 Európska komisia, pričom odvtedy sa táto kampaň rozširuje do čoraz viac európskych miest. Do Považskej Bystrice dorazila v minulom roku, keď sme premiérovo počas ETM mali prepravu v mestskej hromadnej dopravy (MHD) zadarmo. Išlo o jeden deň, zhodou okolností vtedy, keď sa u nás konal Považskobystrický jarmok. No a tento rok sa scenár zopakuje.

„V rámci ETM 2018 bude bezplatná doprava v piatok 21. septembra pre všetkých cestujúcich v MHD Považská Bystrica,“ povedal nám Radovan Čmelo, vedúci dopravného úseku Mestskej dopravnej spoločnosti (MDS), ktorá v našom meste zabezpečuje MHD.

Ide o druhú tohtoročnú akciu, kedy bude MHD v Považskej Bystrici zadarmo. Prvá bola počas Dňa detí, keď ju mohli využiť deti a študenti. V roku 2017 MDS pôvodne plánovala rovnakú akciu aj na Deň Zeme 2018, lenže tá sa tento rok nekonala.

Ako sme vás už informovali, do Európskeho týždňa mobility sa zapojil aj Trenčiansky samosprávny kraj. Vďaka tomu môže verejnosť cestujúca v našom kraji modrými prímestskými autobusmi využívať od nedele 16. septembra do soboty 22. septembra 2018 lacnejšie cestovné. Za lístok počas neho zaplatia študenti, dôchodcovia i pracujúca verejnosť o polovicu menej.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM