Rôzne Video

To by pomohlo: Bude vstup do považskobystrickej nemocnice modernejší? VIDEO

Súčasný systém pri vstupe do nemocnice v Považskej Bystrici sa môže ešte viac zmodernizovať. O čom rokujú?

Zdroj: Dnes24.sk

Podľa slov riaditeľa Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici Igora Steinera potrebujú stále veľa vecí, aktuálne však rokujú ohľadom termokamier. Tie merajú telesnú teplotu, pričom by ich nechceli nainštalovať na vstupoch do nemocnice.

Stačil by jeden

„Ak by sme ich tam mali, bolo by to fantastické. A to ani nie preto, že by to nejako zásadne menilo systém, ale je to veľká pomoc pri šetrení ľudských síl,“ povedal riaditeľ NsP.

Ako ďalej vysvetlil, teraz musia byť na vstupnom filtri dvaja ľudia, pričom ľudí v zdravotníctve je nedostatok. „Ak by sme teda mali vstupné termobrány, stačil by na vstupnom filtri len jeden človek, čo by nám veľmi pomohlo,“ doplnil s tým, že ak rokovania s firmami budú úspešné, mohli by ich mať v priebehu dvoch týždňov.

500 až 700 ľudí

Vstupným filtrom nemocnice počas štandardného pracovného dňa prejde 500 až 700 ľudí. „Zachytíme na ňom denne 0 až 2 ľudí. Tí sú potom odklonení k obvodným lekárom. Ak je všetko v poriadku, potom sú vpustení do nemocnice,“ vysvetlil Steiner s tým, že filter zabezpečujú ich pracovníci z oddelení, ktoré sú obmedzené a tiež dobrovoľníci z radov medikov a pod.

Riaditeľ považskobystrickej nemocnice tiež oznámil, že aktuálne nemajú problém s ochrannými pracovnými pomôckami. „Máme dostatok všetkých druhov. Vedeli sme si ich zadovážiť od štátu, ale aj dodávateľským spôsobom,“ dodal.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Novú dezinfekčnú bránu v nemocnici zaviedli na konci apríla.

OBRAZOM: Nová dezinfekčná brána v nemocnici v Považskej Bystrici
8
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM