Filip Chudý Rôzne Kultúra

Tisíce ľudí na Považskobystrickom jarmoku: Zaujal aj program, FOTO

Na tohtoročnom Považskobystrickom jarmoku sa vystriedali tisíce ľudí. Ako to vyzeralo na druhej časti jarmoku?

Ilustračný obrázok k článku Tisíce ľudí na Považskobystrickom jarmoku: Zaujal aj program, FOTO
12
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

V našom meste sa uskutočnil 22. ročník Považskobystrického jarmoku. Ten bol rozdelený do dvoch častí, ktoré vytvorili jeden celok. Už v dopoludňajších hodinách pútala pozornosť hlavne „Ulička starých remesiel“ pri kine Mier. V podvečerných až nočných hodinách hral prím „Jarmočný koktail“, ako bol nazvaný kultúrny program pred mestským úradom. Okrem toho v centre mesta nechýbalo približne 140 stánkov s jedlom, burčiakom, ale aj ďalším jarmočným tovarom. Stánkov bolo celkovo cca 200, ak pripočítame aj tie pred kinom Mier. Ľudí lákali aj kolotoče na parkovisku za budovou radnice.

„Na jarmoku sa vystriedalo niekoľko tisíc ľudí a sme radi, že nakoniec nám prialo aj počasie a nepršalo, hoci predpovede neboli priaznivé. Účasť ľudí teda hodnotíme pozitívne,“ povedala mestská hovorkyňa Iveta Kováčiková.

Ako nám prezradila riaditeľka PX Centra Anna Kardošová, tento rok bolo premiérovo chodúľové divadlo, ktoré spestrilo celý jarmočný priestor. Najprv pred kinom Mier, neskôr odštartovalo kultúrny program pred mestským úradom. „Program pred kinom sme ladili viac folklórne. Využili sme v ňom aktuálne populárne harmoniky, heligónky, pričom v programe sa nám predstavili viacerí ľudoví umelci. Veľkou zvláštnosťou pred mestským úradom bolo to, že prišli Donskí kozáci, netradičná skupina La3noCubano a priestor dostala aj domáca skupina Bonita. No vrcholom večera bolo vystúpenie známej skupiny Chinaski,“ uviedla Kardošová.

Tá si tiež pochvaľovala, že s pomocou mesta sa zvýraznila spolupráca s partnerskými mestami. Vďaka tomu boli zaujímavé vystúpenia nielen na jarmoku, ale Mestské folklórne štúdio si bude s kolegami zo zahraničia aj odovzdávať skúsenosti.

„Už na tomto jarmoku sa nám prihlásili stánkari na ďalší jarmok, ide o remeselníkov. Keď sa bude blížiť termín ďalšieho jarmoku, kolegyne budú odpovedať na ich prihlášky. No a keď potvrdia svoj záujem, opäť budú na náš jarmok pozvaní,“ uviedla riaditeľka PX Centra, ktoré už tým začalo prípravu na budúci ročník.

Považskobystrický jarmok: Pozrite, čo ponúkol kultúrny program
12
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Vychutnajte si záver septembra v Považskej a okolí: Zábava na každý deň

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM