Filip Chudý Kultúra

Tipy pre Považskobystričanov na celý týždeň: Príde aj Peter Lipa a Roman Pomajbo

Druhá polovica októbra sa nám pomaly začína a spolu s ňou prichádzajú nové možnosti zábavy. Čo sa bude konať v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku Tipy pre Považskobystričanov na celý týždeň: Príde aj Peter Lipa a Roman Pomajbo
Zdroj: TASR

Roman Pomajbo / Ondrej Kalamár – literárna diskusia

14. októbra o 17:00, MG Art Galéria

Literárna diskusia k pripravovanému filmu Voda čo ma drží nad vodou (život a dielo Jozefa Urbana). Hosťami budú: Ondrej Kalamár, spisovateľ, autor knižnej predlohy o Jozefovi Urbanovi, spoluautor scenára a spoluproducent. A tiež Roman Pomajbo, herec a hlavný predstaviteľ Jozefa Urbana.

Parazit

14. októbra o 18:30, kino Mier

Čierna komédia sleduje chudobnú, ale prefíkanú štvorčlennú rodinu, ktorá sa rozhodne infiltrovať do bohatej domácnosti biznismena Parka. Čo sa môže stať, keď sa stretnú dva odlišné svety? Originálne dielo majstrovsky pracuje s prvkami thrilleru, drámy ale aj satiry a prináša vtipný a nepredvídateľný divácky zážitok. Mnohí ho označili za najzábavnejšieho víťaza festivalu v Cannes od obdobia Pulp Fiction.

November 89 | Diskusia s Petrom Tatárom a Jurajom Flamikom

15. októbra o 19:00, KC Cooltajner

Nadácia Milana Šimečku, v spolupráci s pedagógom histórie Jozefom Šujakom a OZ Cooltajner pozývajú na prvé zo série podujatí venovaných k 30. výročiu Novembra 89. V diskusii o udalostiach spred tridsiatich rokov privítajú priamych účastníkov Petra Tatára a Juraja Flamika. Vstup je voľný.

Stretnutie mamičiek

16. októbra o 9:00, KC Cooltajner

Pravidelné stretnutia slúžia na vzájomnú podporu, poradenstvo v dojčení, nosení detí, starostlivosť o rodinu. Ideálny priestor na hľadanie nových priateľstiev a spriaznených duší.

Hokej: Považská Bystrica – Dubnica

16. októbra o 18:00, zimný štadión

Hokejistom Považskej Bystrice sa odpútali z posledného miesta tabuľky a stápať by chceli ďalej. Najbližšie ich čaká považské derby proti Dubnici.

Peter Lipa & Matúš Jakubčic

17. októbra o 17:00, koncertná sála ZUŠ

ZUŠ na Štefánikovej ulici bude hostiť koncert Petra Lipu a Matúša Jakubčica. Zahrá aj CZ-SK Big Band.

Energy Latino Dance s Martou v Cooltajneri

17. októbra o 18:00, KC Cooltajner

Každý štvrtok o 18:00 sa na vás v KC Cooltajner teší Marta Majerčík so svojim Energy Latino Dance, ktoré vás aj v sychravých jesenných dňoch určite zahrejú.

Amerikáni

18. októbra o 18:00 a 19. októbra o 17:00, kino Mier

Celovečerný program folklórneho súboru Považan pri príležitosti 65. výročia založenia súboru.

Festival spoločenských hier

19. októbra o 10:00, dom kultúry

Deň plný hier a zábavy na akcii Mám pod klobúkom – Festival spoločenských hier. Ponúka voľné hranie viac ako 40 rôznych spoločenských hier, detské hry, rodinné hry, aj hry pre náročných, k dispozícii budú aj inštruktori, ktorí vám vysvetlia pravidlá hier. Detský turnaj o 11:00, rodinný o 15:00, turnaj pre dospelých o 18:00. Vstup na festival je voľný.

Hokejbal: Považská Bystrica – Nitra

19. októbra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Aj keď považskobystrickí hokejbalisti rátajú veľké straty, nič to nemení na tom, že proti Nitre chcú vyhrať. Dokážu to?

Nech to para tlačí

19. októbra o 14:00, telocvičňa ZŠ SNP

Klub železničných modelárov Považia Považská Bystrica pripravil výstavu 50-metrového modulového koľajiska. Príďte sa pozrieť na pojazdné vláčiky.

Futbal: Považská Bystrica – Štiavnik

20. októbra o 10:00, futbalový štadión

Futbalistky Považskej Bystrice odohrajú posledný domáci duel v jesennej časti, v ktorom v derby privítajú Štiavnik.

Basketbal: Považská Bystrica – Petržalka

20. októbra o 14:00, telocvičňa SZŠ DSA Rozkvet

Basketbalisti IMC Slovakia Považská Bystrica obnovili seniorský tím, pričom vstup do sezóny im vyšiel, keď porazili Nitru aj Levice. A vo víťaznej sérii chcú pokračovať.

Považská hitparáda

20. októbra o 15:00, kino Mier

Ide o 40. kolo pesničkovej súťaže, ktorého hosťom bude Števo Hruštinec. O hudobný sprievod sa postará skupina Bonita a moderátorom bude Pavol Hrobárik.

Divadlo NaHojdačke: Posledný dinosaurus v Cooltajneri

20. októbra o 17:00, KC Cooltajner

Všetky deti ako aj rodičov pozývajú organizátori do kultúrneho centra Cooltajner na pravidelné divonedeľné predstavenie, tentoraz k nám zavíta Posledný dinosaurus Samo.

Tajomné sklo Petronelly Vlhovej

MG Art Galéria

Výstava Petronelly Vlhovej s názvom Tajomné sklo potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika už len do 18. októbra. Galéria býva otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Čarovná moc rastlín

Vlastivedné múzeum

Výstava prezentuje čarovný svet byliniek a využitie ich zázračnej moci v ľudovej medicíne pri liečbe rôznych ochorení. Taktiež venuje pozornosť histórii liečivých rastlín a spôsobom ich pestovania a uskladňovania. Osobitná pozornosť je venovaná chráneným liečivým rastlinám, bylinným afrodiziakám a využitiu liečivých rastlín v záhrade. Výstavu potrvá do 22. novembra a pozrieť si ju môžete počas pracovných dní od 7.00 do 14.30 hod.

Roman Ripka: Kráľovstvo Manínov

Kino Mier

Výstava horských fotografií, ktorej autorom je považskobystričan Roman Ripka – milovník hôr, skál a lezenia, člen horolezeckého klubu Manín v Považskej Bystrici. Popri lezení sa od roku 2016 venuje aj fotografovaniu. Najradšej fotí panorámy krajiny a zo športovej fotografie lezenie. Výstava potrvá do 25. novembra a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto sa zabávajú inde na Slovensku.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM