Filip Chudý Kultúra

Tipy pre Považskobystričanov na celý týždeň: Kam si môžeme vyraziť?

Druhá polovica októbra sa nám začína a spolu s ňou prichádzajú nové možnosti zábavy. Čo sa bude konať v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku Tipy pre Považskobystričanov na celý týždeň: Kam si môžeme vyraziť?
Zdroj: TASR

Tieň jaguára

15. októbra o 18:30, kino Mier

Štyria priatelia sa vybrali proti prúdu amazónskych riek na neistú cestu. Prešli cez tajomné pohorie Sierra Maigualida, ktorým okrem indiánov ešte nikto neprešiel. Dostali sa tak do ich sveta. Do sveta založeného na úcte k vlastnému spoločenstvu. Vďaka spiritualite sú prepojení s okolitou prírodou. Veria, že poškodiť prales znamená poškodiť samých seba. Jedni z posledných prírodných indiánov na tejto planéte prijali odvážlivcov do svojej osady a umožnili im spoznať a autenticky zachytiť jednoduchosť ich bytia a priniesť tak dôležité poznanie. Dokument Pavla Barabáša.

V krajine drotárie

16. októbra o 17:00, Považské osvetové stredisko

Zaujímavé rozprávanie a premietanie o drotárstve s Ladislavom Jurovatým ml. a Katarínou Hallónovou. Remeslo bude predvádzať Ladislav Fapšo, rodák z Považskej Bystrice.

Hokej: Zápasy Považskej Bystrice

17. a 18. októbra o 18:00, zimný štadión

Hokejisti Považskej Bystrice odohrajú tento týždeň dve dôležité stretnutia na domácom ľade. V stredu privítame Topoľčany a vo štvrtok Humenné. Zvládneme tento náročný program?

Zbaľ sa a poď do Kolumbie

19. októbra o 17:30, Vlastivedné múzeum

Tradičné cestovateľské stretnutie nás tentoraz zavedie do Kolumbie. O krajine farieb, vôní, kvetov a otvorených sŕdc i o tom, ako sa cestuje s malými deťmi po Južnej Amerike porozpráva Danka Barbosová.

Krst CD Mirky Miškechovej

19. októbra o 18:00, areál SZUŠ STELLA na Hlinách

Piatkový krst CD Mirky Miškechovej bude spojený s koncertom, na ktorom sa okrem Mirky predstavia Peter Šípek (gitara), Vladimír Košút (percusie) a Denis Kolek (spev, gitara).

Zlé časy v El Royale

19. októbra o 18:30, kino Mier

Tento kedysi obľúbený hotel hollywoodskými celebritami má svoje slávne časy dávno za sebou. Jeho slávu pripomínajú len čiernobiele fotografie slávnych hostí na stenách, chátrajúci luxusný interiér, veľký jukebox so starými šlágrami a neurotický zamestnanec, ktorý sám všetko udržuje v chode. Keď sa v jednom dni v hoteli zíde päť hostí, je to podozrivé. Americký mysteriózny triler.

Hokejbal: Zápasy Považskej Bystrice

20. a 21. októbra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Pred reprezentačnou prestávkou čaká na hokejbalistov Považskej Bystrice domáci dvojzápas. V sobotu privítame Vrútky a v nedeľu Martin, čo sú aktuálne prvé dve mužstvá tabuľky. Obstojíme v náročnom programe?

Latino párty Marco Pillo Salsa Band (živá hudba)

20. októbra o 21:00, Havana music club

Obľúbené latino poduajtie opäť prichádza. Tentokrát so živou latino hudbou podaní kapely Marco Pillo Salsa Band.

Futbal: Považská Bystrica – Nitra B

21. októbra o 10:00, futbalový štadión

Považskobystričania odohrali počas víkendu najvydarenejší súboj, keď jasne porazili trnavskú rezervu. Teraz k nám príde tá spod Zobora, ktorá je lídrom tretej ligy. Vyhráme prvýkrát v ligovej sezóne dva zápasy za sebou?

Cyklo quest: Najzábavnejšia súťažná cyklojazda Považskou!

21. októbra o 14:00, Cooltajner

Cooltajner v spolupráci s Pod klobúkom vás pozývajú na jesenný Cyklo quest. Čo to je? Kopec cyklistiky, zábavy a súťaženia.

Výstava prác študentov

ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa pozýva na výstavu prác študentov ateliéru pre dospelých. Výstava potrvá už len do 16. októbra.

Kabinet 26

MG ART Galéria

Považskobystrická MG ART Galéria pozýva na výstavu Kabinet 26. Vystavujú nasledovní autori: Renáta Galbavá. Alexandra Rosina, Jozef Pobočík. Výstava potrvá už len do 19. októbra.

Jozef Sádecký – Krajinou

Považská knižnica

Považská knižnica v Považskej Bystrici pripravila výstavu fotografií Jozefa Sádeckého s názvom Krajinou. Potrvá v jej priestoroch do 31. októbra.

V krajine drotárie

Považské osvetové stredisko

Výstava je venovaná rodu Jurovatých. Spoločne s ďalšími umelcami predstavia a priblížia svoje tvorivé zručnosti a prácu, ktorých výsledkom sú originálne výrobky a výtvarné diela. Ich úsilie a tvorivá práca dokazujú, že drotárstvo je v našej tradícii zakorenené dostatočne, len jeho pôvodný zvyčajne úžitkový význam sa presúva k tvorivej práci s materiálom. Výstava potrvá do 16. novembra, otvorená je pondelok – piatok od 9:00 – 16:00.

Ľuboš Ďurica: Nepál

Kino Mier

Autorská výstava fotografií považskobystrického autora venovaných Nepálu. Výstava potrvá do 17. novembra a pozrieť si ju môžete nasledovne: pondelok až piatok 8:00 – 16:00, streda 8:00 – 18:00, v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Videl som všetky kostoly Slovenska

Vlastivedné múzeum

V rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva sa u nás koná výstava Zdenka Dzurjanina „Videl som všetky kostoly Slovenska“. Výstava formou fotografií, bannerov a veľkoplošnej mapy prezentuje kultúrne bohatstvo sakrálnej architektúry v Slovenskej republike. Výstava potrvá do 15. decembra a pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM