Filip Chudý Kultúra

Tipy na oddych pre Považskobystričanov: Kam si vyraziť v novom týždni?

Oddych vždy príde vhod, pričom vyrazenie si na zaujímavú akciu možno zaradiť medzi kvalitné spôsoby relaxu. Čo sa dá tento týždeň zažiť v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku Tipy na oddych pre Považskobystričanov: Kam si vyraziť v novom týždni?
Zdroj: TASR

Klimaktérium… a čo?

8. apríla o 18:00, kino Mier

Trefné bonmoty, postrehy zo života. Zábava a relax v podobe postáv, ktoré sú také isté, ako ste vy! Jednoducho:Túto komédiu s pesničkami musíš vidieť! Hrajú: Zuzana Kocúriková / Zuzana Tlučková, Gizka Oňová, Katarína Brychtová / Daniela Kuffelová, Zuzana Vačková / Jeannete Švoňavská, Jana Valocká.

Bystrický pub kvíz

8. apríla o 18:00, Havana music club

Vedomostná tímová hra obľúbená po celom svete. O čo ide? Vedieť viac než súper a dokázať, že si stále pamätáte niečo zo školských lavíc. Tradične múdre krčmové a barové rečí majú v tento večer dostať inú, súťaživú podobu.

MSR škôl v basketbale

9.-10. apríla, športová hala

V utorok od rána a v stredu doobeda sa v našom meste uskutočnia školské majstrovstvá Slovenska v basketbale. Kto získa titul?

Hodiny tanca

11. apríla o 17:30, Havana music club

Príďte si vychutnať nádhernú pomalú hudbu kizomby a zmyselne sa pri nej rozpohybovať. Či už v páre, alebo sólo, kizomba poskytuje dostatok priestoru na vlastnú interpretáciu hranej piesne ako aj pohybových prvkov, vďaka ktorým sa budete cítiť na parkete sebaistejšie.

Koncert Egholmovej a Straucha

11. apríla o 18:00, koncertná sála ZUŠ

Základná umelecká škola – hudobný odbor pripravila koncert dánskej huslistky Anny Agafie Egholmovej a slovenského klaviristu Filipa Straucha. V programe zaznejú známe melódie svetových autorov.

Cyntoryn zvieratiek

12. apríla o 18:30, kino Mier

Keď sa hráte so smrťou, môžete sa veľmi ľahko aj spáliť. Niekedy je lepšie, ak mŕtvi zostanú mŕtvymi. Doktor Louis Creed sa so svojou manželkou a dvoma deťmi presťahoval z veľkomesta na vidiek, do veľkého domu na okraji lesa, v ktorom sa ukrýva cintorín domácich zvierat. Americký horor.

Folkový večer / Róbert Fapšo – Katka Krajčoviechová

12. apríla o 19:00, MG ART Galéria

Speváčka Katka Krajčoviechová sa hudbe venuje už od detstva, a tak sa tento fenomén stal neoddeliteľnou súčasťou jej života. Skladá piesne, teší sa z nich, spieva pre radosť a z lásky, a aby ľuďom spolu dobre bolo. Róbert Fapšo je folkový spevák z Považskej Bystrice, ktorého hudba sa kolíše niekde na pomedzí folku a jarného slnka, presvitajú v nej motívy ročných období, prírody a lásky.

Vyčistime spolu Manínsku tiesňavu

13. apríla o 9:00, Kemping Manín

Kvôli počasiu podujatie presunuli na druhú aprílovú sobotu. Stretnutie tých, čo sa chystajú vyčistiť Manínsku tiesňavu bude pri Kempingu Manín, odtiaľ sa pôjde na horný koniec tiesňavy, kde sa začne čistenie smerom do Považskej Teplej.

Kurz kaligrafie pre začiatočníkov

13. apríla o 10:00, papiernictvo Tina

Základy okrasného písma, oboznámenie sa s rôznymi technikami a fontami, práca s perami, pierkami, štetcami a štetcovými fixami, s tušom, atramentom a rôznymi druhmi farieb.

Hellboy

13. apríla o 18:30, kino Mier

Obľúbený temný hrdina Hellboy sa vracia na plátna kín v plnej paráde. Pod hlavičkou ÚPVO (Úradu pre paranormálny výskum a obranu) sa vydáva do Londýna, kam sa zo záhrobia vrátila obávaná čarodejnica Nimue. Americké fantasy.

Hádzaná: Slovensko juniori – Taliansko juniori

14. apríla o 14:30, športová hala

Prípravné stretnutie juniorov Slovenska v Považskej Bystrici bude predzápasom pred kvalifikačným duelom oboch krajín.

Dumbo

14. apríla o 16:00, kino Mier

Majiteľ trápiaceho sa cirkusu Max Medici angažuje bývalú hviezdu manéže Holta Farriera a jeho deti, aby sa starali o malé sloníča. To sa narodilo s neprimerane veľkými ušami a v cirkuse, beztak zápasiacom s poblémami, je iba na smiech. Keď však vysvitne, že Dumbo dokáže lietať, Maxov circus zažije neuveriteľný comeback. Rodinný film.

Hádzaná: Slovensko – Taliansko

14. apríla o 17:00, športová hala

Kvalifikačné stretnutie mužov o postup na ME 2020 v Považskej Bystrici. V slovenskom drese sa predstavia aj naši odchovanci.

After: Bozk

14. apríla o 18:30, kino Mier

Po vašom „poprvé“ už nebude život ako predtým. Hlavná hrdinka Tessa je vzorom dobrého dievčaťa. Príkladná usilovná študentka, vzorná dcéra, pozorná a verná kamarátka, skvelá študentka prvého semestra s veľkými ambíciami a plánmi do budúcnosti. Jej učebnicový životný plán však nepočítal s tým, že sa objaví tajomný chlapec Harding Scott. Romantický film.

Karol Matejka: Obrázky z okolia

Kino Mier

Považské osvetové stredisko a PX Centrum pozývajú na výstavu obrazov Považskobystričana Karola Matejku. Autor sa inšpiroval námetmi z nášho regiónu, predovšetkým okolia Považskej Bystrice. Výstava potrvá už len do 25. apríla a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Lucia Huňady – Empath

MG ART Galéria

Výstava Lucie Huňady s názvom Empath potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 17. mája a je spojená s predajom diel. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Ak by ste voľný čas trávili v prírode…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM