Filip Chudý Futbal

Tímy z považskobystrickej oblasti v Slovnaft Cupe: Môžeme sa tešiť na dve derby!

Najvyššia slovenská pohárová súťaž vo futbale sa aj v sezóne 2016/17 uskutoční pod názvom Slovnaft Cup. Náš región v nej bude reprezentovať osem tímov a takýto súperi ich čakajú.

Ilustračný obrázok k článku Tímy z považskobystrickej oblasti v Slovnaft Cupe: Môžeme sa tešiť na dve derby!
Zdroj: TASR

Celkovo sa do nového ročníka najprestížnejšej pohárovej súťaže na Slovensku prihlásilo 205 futbalových klubov. Z regiónu Západoslovenského futbalové zväzu (ZsFZ) sa do súťaže prihlásilo 53 klubov, z ktorých ŠK Vegum Dolné Vestenice nespĺňal podmienku účinkovania minimálne v V. lige a TJ Lokomotíva Bánov a TJ Iskra Borčice boli zo zoznamu prihlásených vyradené po rozhodnutí VV ZsFZ o nezaradení týchto FK do súťaží ZsFZ. Zo zvyšných 50 kluboch bolo 10 účastníkov III. ligy vyžrebovaných a nasadených priamo do 2. kola. Zostávajúcich 40 účastníkov si zmeria sily v 1. kole.

„Možnosť prihlásiť sa do Slovnaft Cupu využilo 202 klubov z prvej až piatej ligovej úrovne: 12 klubov najvyššej Fortuna ligy, 18 klubov 2. ligy a 172 klubov zo súťaží riadených regionálnymi futbalovými zväzmi (RFZ),“ informuje o celkovom počte účastníkov Slovenský futbalový zväz.

Z obcí, ktoré spadajú regionálne pod Oblastný futbalový zväz (ObFZ) Považská Bystrica, sa do Slovenského pohára prihlásilo 8 klubov, pričom TJ Kovo Beluša a MŠK Púchov boli nasadené priamo do 2. kola. Beluša už navyše vie, že sa môže tešiť na fortunaligovú Dunajskú Stredu. V 1. kole sa tak predstaví šesť klubov z nášho ObFZ, pričom na programe budú aj dva derby zápasy. Stretnutia 1. kola majú byť odohrané do 31. júla.

Kluby z regiónu ObFZ Považská Bystrica:

TJ Tatran Cementáreň Ladce – OŠk Trenčianske Stankovce
TJ Tatran Horovce – MŠK Slovan Trenčianske Teplice
TJ Plevník-Drienové – TJ Partizán Prečín
TJ Slovan Brvnište – TJ Partizán Domaniža

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zmena v realizačnom tíme považskobystrických futbalistov: Šéf klubu verí, že to bude fungovať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM