Filip Chudý Kultúra

Tešme sa na predĺžený víkend: Vyrazte si počas neho v Považskej a okolí

Hneď prvý júlový týždeň má predĺžený víkend vďaka štátnemu sviatku. Využime to teda na zábavu v našom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Tešme sa na predĺžený víkend: Vyrazte si počas neho v Považskej a okolí
Zdroj: Rastislav Búgel

Hodové oslavy v Ďurďovom

5. – 7. júla, Ďurďové

Hodové oslavy opäť v tradičnej ohrade pred obecným úradom. Čapovanie vychladeného piva a kofoly už od piatku až do nedele. Do tancav sobotu zahrá hudobná skupina Impulz, v nedeľu o 14:00 sa bude v športovom areáli hrať tradičný hodový turnaj.

Deň obce Sverepec

5. júla o 12:00, Sverepec

Od 12:00 a počas varenia gulášu sa postará o dobrú náladu hudobná skupina Rabaka. Taktiež sa predstavia aj harmonikári Moštenskí pajtáši a dychová hudba Lieskovanka. Po vyhodnotení súťaže vo varení gulášu bude pokračovať tanečná zábava s doprovodom dychovej hudby Lieskovanka.

Happy minor

5. júla o 15:00, pred kinom Mier

Stretnutie kultúry národnostných menšín. Vystúpia: Sendreiovci, DFS Grbarčieta, Kapela Polana, Mužáci Moravia, dychová hudba Kolárovičanka.

Aikido seminár, Vincenzo Schiavone

5. a 6. júla, dom kultúry

Vincenzo sa venuje cvičeniu Aikido od roku 1997. Od roku 2007 bol vedúcim inštruktorom klubu Jikishinkai Schiavone Dojo vo švajčiarskom Lucerne, v ktorom viedol pravidelné tréningy pre deti, mladých a dospelých. Teraz bude mať seminár v našom meste.

Detské amatérske cyklo preteky

5. júna o 15:30, ihrisko v Podvaží

Detské amatérske cyklo preteky sa budú konať na ihrisku Podvažie. Pretekať sa bude na odrážadlách a bicykloch. Čakajú vás bohaté ceny, štartovací balíček pre deti zdarma, občerstvenie, možnosť zajazdiť si na elektro bicykloch a veľa inej zábavy.

Hodové slávnosti v Hornom Moštenci

6. a 7. júla, Horný Moštenec

V rámci osláv to bude v sobotu najprv futsalový turnaj v Dolnom Moštenci, no a v nedeľu bohatý kultúrny program. Nemali by chýbať ani kolotoče.

Kaligrafia pre začiatočníkov

6. júla o 10:00, papiernictvo Tina

Na tomto kurze sa naučíte základy kaligrafie, používanie pier, pierok, štetcov, štetcových fixiek a pod. na rôzne typy písma.

Maľovanie bodkovou technikou

6. júla o 10:00, papiernictvo Tina

Na tomto workshope sa naučíte maľovať rôzne vzory a motívy jedinečnou bodkovou technikou na kameň, drevo, plátno, karisblok.

SWAP oblečenia

6. júla o 13:00, Park mládeže (slnečné hodiny)

Cieľom tohto podujatia je predstaviť ľuďom alternatívu ako získať nové oblečenie do šatníka a zároveň šetrný spôsob akým sa vzdať toho, ktoré nám v skrini leží a nenosíme ho.

1. ročník súťaže vo varení kotlíkových špecialít

6. júla o 13:00, Žiaranka v Papradne

Úvodný ročník súťaže vo varení kotlíkových špecialít. O zábavu sa postarajú Drienky z Plevníka.

Čakry/Mudry a samoliečenie

6. júla o 15:00, papiernictvo Tina

Oboznámite sa s andským čakrovým systémom Mosoq Karpay a naučíte sa s ním pracovať tak, aby ste si vedeli vedome zmeniť svoj život a zdravie k lepšiemu.

Deň obce Hatné

6. júla o 18:00, Hatné

Obec Hatné a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pozývajú na Deň obce Hatné. V oddychovom areáli pri Skale vzstúpi viacero umelcov.

Večer vážnej hudby

6. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Vystúpenie dychového orchestra ZUŠ Považská Bystrica a sláčikového kvarteta Quartet with smile

Okolo Malých Ledníc 2019

7. júla o 16:00, futbalové ihrisko v Malých Ledniciach

Pre tento ročník sa pripravili dve trasy, a to cyklotrasu s parametrami 25 km/470 m a nenáročnú pešiu trasu 7 km/250 m len po miestnom krásnom chotári.

Psia duša 2

7. júla o 16:00, kino Mier

Ide o voľné pokračovanie úspešného filmu o vernom psom kamarátovi, ktorý nakoniec nájde svojho strateného pána. Bailey je dobrý pes. Má za sebou niekoľko rušných a pohnutých životov, ale svoju misiu splnil a teraz si spokojne žije u svojej rodiny. Až kým sa neobjaví nový prírastok – malá Clarity, ktorá bude tiež čoskoro potrebovať svojho verného štvornohého ochrancu. Rodinný film.

Spider-Man: Ďaleko od domova

7. júla o 19:00, kino Mier

Po udalostiach z Avengers: Endgame sa Spider-Man stretáva s celkom novou zodpovednosťou. Vo svete, ktorý sa navždy zmenil, však naňho číhajú aj nové hrozby. Peter sa s priateľmi vyberie oddýchnuť si na prázdniny do Európy, no Nick Fury sa ho snaží presvedčiť, aby sa pridal k novému superhrdinovi menom Mysterio v boji proti záhadným Elementálom. To je však úplný opak toho, čo chce Spider-Man. Akčné fantasy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Aj chcete vyraziť niekam inam za zábavou, vyskúšajte napríklad kukuričné bludisko pri Vlčkovciach.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM