Filip Chudý Kultúra

Teplé dni na prelome mesiacov lákajú na oddych: Kam si v Považskej vyraziť?

S novým týždňom prichádzajú nové možnosti na relax. Ak patríte medzi tých, čo hľadajú aj zábavu, potom práve pre vás je šitý tento zoznam.

Ilustračný obrázok k článku Teplé dni na prelome mesiacov lákajú na oddych: Kam si v Považskej vyraziť?
Zdroj: TASR

Ismaelove prízraky

28. mája o 19:00, kino Mier

Ismael je filmový režisér, ktorý sám o sebe prehlasuje, že je vdovec. Oženil sa s dvadsaťročnou Charlottou, ktorá však niekoľko rokov nato záhadne bez stopy zmizla. Nič nenasvedčuje tomu, že by sa stala obeťou zločinu. Ismaela odvtedy prenasledujú nočné mory, ktoré zaháňa alkoholom a práškami. Až kým… Francúzska dráma.

Mimo predpoklad: Petra Lomnická a Michal Janiga

30. mája o 17:00, MG ART galéria

MG ART galéria pripravila komentovanú prehliadku výstavy Petry Lomnickej a Michala Janigu s názvom Mimo predpoklad, ktorá sa uskutoční v stredu za osobnej účasti autorov. Určite bude čo pozerať a o čom diskutovať. Výstava potom potrvá do 8. júna 2018 a je spojená s predajom diel.

KUBO – československý muzikál

30. mája o 19:00, športová hala

KUBO je nepochybne jednou z filmových a divadelných klasík, ktorú pozná snáď každý správny Slovák. Je plný čarovných momentov, ktoré postupom času zľudoveli a prenášajú sa z generácie na generáciu. Nové muzikálové spracovanie divadelnej hry Jozefa Hollého je oslavou slovenského folklóru a slovenských tradícií a vzdanie holdu velikánovi slovenskej filmovej a divadelnej scény – Jozefovi Kronerovi.

Akcie na Deň detí

Prvý júnový víkend už patrí tradične najmenším. Vybrali sme viacero akcií z nášho mesta a okolia, kde si môžu vaše ratolesti naplno užiť svoj medzinárodný deň. Zoznam si pozrite v odkaze.

Parallel

1. júna o 19:00, kino Mier

Komiksová dráma pre dospelých. Prvý slovenský celovečerný komiks o znovunájdení seba samého a snahe prežiť tragickú minulosť od režiséra Matyasa Brycha. Sedem dní prezentujúcich jeden rok, ošumelý byt, dennú rutinu a horu Parralel.

Bella a Sebastián 3: Navždy priateľmi

2. júna o 16:00, kino Mier

Záverečná časť trilógie o priateľstve medzi Sebastiánom a Bellou. Od posledného príbehu o priateľstve medzi Bellou a Sebastiánom prešli už dva roky. Z Belly sa stala medzičasom mama troch rozkošných šteniatok a zo Sebastiána je už veľký chlapec. Pierre a Angelina budú mať čoskoro svadbu a snívajú o novom živote niekde inde, mimo hôr. Francúzsky rodinný film.

Solo: A Star Wars Story

2. júna o 19:00, kino Mier

Prvé dobrodružstvo Hana Sola – najobľúbenejšieho kriminálnika v galaxii… Naloďte sa na Millenium Falcon a vydajte sa do preďalekej galaxie v najnovšom pokračovaní ságy Star Wars. Počas série eskapád, hlboko v temnom podsvetí, sa mladý pilot Han Solo spriatelí so svojím budúcim parťákom, mohutným chlpatým Chewbaccom, ale stretáva aj notorického gamblera Landa Carlissiana. Na tejto ceste sa zrodí jedna z legendárnych postáv série Star Wars.

Dámsky klub

3. júna o 19:00, kino Mier

Život štyroch zrelých žien zmení kniha 50 odtieňov sivej. Životnú inšpiráciu občas nájdete aj v tých najnepravdepo­dobnejších miestach. Štvoricu dlhoročných kamarátok spája okrem pevného priateľstva spoločná záľuba v knihách. Pravidelne sa schádzajú vo svojom dámskom knižnom klube. Jedného dňa sa začítajú do erotického románu Päťdesiat odtieňov sivej. Táto voľba sa ukáže viac ako len inšpiratívna… Americká komédia.

Výstava umeleckej fotografie

Kino Mier

Už 42. ročník výstavy umeleckej fotografie členov Zväzu slovenských fotografov pripravilo Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v spolupráci PX Centrom. Záujemcovia si môžu pozrieť výber z fotografií 42. ročníka tejto výstavy do 20. júna. A to v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Karol Matejka: Z mojej tvorby

Kino Mier

Výstava obrazov neprofesionálneho výtvarníka z Považskej Bystrice. Môžete si ju pozrieť do 21. júna v rovnakých časoch, ako výstavu umeleckej fotografie.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM