Filip Chudý Rôzne

Tento stánok na jarmoku v Považskej rozhodne navštívte: Pomoc dobrej veci

Na Považskobystrickom jarmoku bývajú rôzne druhy stánkov, tento je však nevšedný, keďže pomáha dobrej veci.

Ilustračný obrázok k článku Tento stánok na jarmoku v Považskej rozhodne navštívte: Pomoc dobrej veci
Zdroj: Dnes24.sk

Považskobystrický jarmok (piatok 20. septembra) sa nezadržateľne blíži. Jeho súčasťou bude štvrtýkrát aj Dobročinný bazár, ktorý nájdete počas jarmoku v priestore pri kine Mier. Organizuje ho Chorá vrana prodakšn v spolupráci s Cooltajnerom a jeho výťažok poputuje opäť na dobrú vec.

Tento rok sa bude výťažok deliť na zakúpenie potrebného inventáru pre OZ Zdravá duša a časť bude slúžiť na vytvorenie vzdelávacích a rozvojových kurzov pre seniorov nášho mesta. Čo nám potvrdila hlavná organizátorka Eva Čičkánová.

V roku 2016 išlo na podporu psychiatrického stacionára v považskobys­trickej nemocnici 958 eur, v roku 2017 putovalo do Detského charitného domova na SNP 1062 eur a v roku 2018 išlo 1448 eur na rozšírenie a dobudovanie detského ihriska DO-ZVU-KI pri Cooltajneri.

Idea dobročinného bazáru má dva rozmery. Ide o pomoc druhým a tiež recykláciu tovarov, aby našli svoje druhotné využitie. Počas celého dňa bude na jarmoku stánok, v ktorom si môžu návštevníci za dobrovoľný príspevok zakúpiť rôzny sortiment.

Eva Čičkánová si už počas minulého ročníka pochvaľovala, že ich netradičný stánok je stále viac pozitívnejšie vnímaný. V ich stánku väčšinou ponúkali veci do domácnosti, kuchyne, dekoračné predmety a mnoho iného. „Aj tento rok bude najviac vecí do kuchyne a dekoračných predmetov. Koľko toho presne bude, to ešte nemáme spočítané. Z roka na rok je však toho viac,“ povedala s tým, že mnoho vecí má svoj vlastný príbeh, čím je celý bazár ešte zaujímavejší.

Veci do Dobročinného bazára sa zbierajú postupne počas celého roka. Kto by ich chcel ešte darovať a tým prispieť na dobrú vec, ten ich môže doniesť priamo na jarmok do stánku, ideálne však doobeda. „A to preto, aby sa to potom stihlo aj počas dňa predať. Pričom by to malo byť ideálne v miernom množstve,“ doplnila organizátorka.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto vyzeral Dobročinný bazár na Považskobystrickom jarmoku 2018.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM