Filip Chudý Rôzne

Tehotní muži v Považskej? Ústredie práce reaguje na slová Borisa Kollára, VIDEO

Slovenskom sa šíri video, ktoré videli už státisíce ľudí, pričom sa v ňom Boris Kollár dotkol považskobystrického úradu práce. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Tehotní muži v Považskej? Ústredie práce reaguje na slová Borisa Kollára, VIDEO
Zdroj: TASR

V minulých dňoch kolovalo Slovenskom video „tehotného“ Borisa Kollára. Podľa jeho slov Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny núti pobočky na celom Slovensku umelo vyraďovať ľudí z evidencie, aby tým klesla nezamestnanosť. Vo videu, ktoré na facebooku priebežne malo už 584 000 pozretí a na YouTube takmer 217 000 zhliadnutí, sa dotkol Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Považská Bystrica, ktorému podľa neho prišla kontrola preto, že nevyradil veľa ľudí.

Zdroj: YouTube.com

„Zistili, že tam boli nejaké ženy po päťdesiatke tehotné, zistili, že tam boli študenti, ktorí boli na Erazme – okolo päťdesiatky, šesťdesiatky. Čo je nezmysel. A úplná absurdita je tá, že dvoch mužov nevyradili preto, lebo boli v kategórii tehotný muž,“ vyjadril sa Kollár vo videu, ktoré si môžete pozrieť.

O reakciu sme preto požiadali Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, podľa ktorého poslanec Kollár reagoval na výzvu ústredia, aby úrady práce vykonali nápravy v internej analýze uchádzačov o zamestnanie a nie v databáze uchádzačov o zamestnanie. „Ústredie pravidelne žiada všetky úrady o podrobnú analýzu evidovaných uchádzačov o zamestnanie, aby pripravil pre každého individuálny postup, ako sa môžu dostať na trh práce,“ ozrejmila Mária Hrehová z kancelárie generálneho riaditeľa ÚPSVaR.

Ako ďalej uviedla, analýza obsahuje všetky údaje o tom, ako sa uchádzač vzdelával, aké ponuky práce dostal, prečo ho zamestnávateľ neprijal, ako mu môže úrad pomôcť, aby ho zamestnávateľ pri ďalšej ponuke prijal, čo bráni uchádzačovi odísť na trh práce a pod. „Pri tejto analýze ústredie objavilo administratívne chyby, ktoré boli zapríčinené nesprávnym ,zakliknutímʻ údajov pri tvorbe analýzy. Preto upozornilo jednotlivé úrady na chyby, aby ich pracovníci odstránili,“ vysvetlila.

„Toto bol pokyn ústredia – opraviť chyby v analýzach úradoch. Nič viac, nič menej. Pán poslanec si tento pokyn vysvetlil po svojom a účelovo, aby spochybnil činnosť úradov a do celej veci zaplietol svoje politické ambície,“ povedala Hrehová s tým, že to nepovažujú za poctivé voči všetkým zamestnancov úradov, ktorí pracujú s nezamestnanými podľa príslušných zákonov bez ohľadu na to, ktorá politická strana či garnitúra je pri moci.

„Na druhej strane treba povedať, že direktívne vydávanie pokynov bez podrobného vysvetlenia dôvodov úlohy, jej cieľov a prostriedkov na jej uskutočnenie zo strany vedenia úradu – v tomto prípade riaditeľa úradu – nepovažujeme za správny manažérsky prístup,“ dodala Hrehová, pričom podľa jej slov ústredie prijme opatrenia, aby riaditeľ úradu práce, a aj ostatní riaditelia, pri komunikácii so zamestnancami uplatňovali efektívne spôsoby komunikácie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM