Aktualizované Filip Chudý Šport Iné športy

Takýto bonbónik v Považskej ešte nebol: Zareagovali aj stávkové kancelárie

Fanúšikovia považskobystrického športu sa môžu dočkať nečakaného súpera. Do nášho mesta má namierené súper, aký u nás ešte nehral.

Ilustračný obrázok k článku Takýto bonbónik v Považskej ešte nebol: Zareagovali aj stávkové kancelárie
Zdroj: Milan Kováčik

Hokejovou časťou Slovenska sa začala šíriť informácia, že na piatkový zápas (8. februára o 18:00) prvého kola play-out St. Nicolaus I. hokejovej ligy HK 95 Považská Bystrica – MHC Mikron Nové Zámky B nepríde rezervné družstvo Novozámčanov, ale ich áčko, ktoré je aktuálne v Tipsport lige na šiestom mieste. Zareagovali na to aj stávkárske kurzy, pretože kým v piatok doobeda podľa nich boli favoritom zápasu ešte panteri, poobede už bookmakeri podľa nich favorizovali hostí. Správy o „extraligovom“ súperovi sa dostali aj k manažérovi HK 95 Jánovi Zlochovi st.

„Dorazila k nám informácia, že by do Považskej Bystrice malo prísť kompletné áčko Nových Zámkov aj s trénermi. Mali sme už v minulých dňoch indície, že Nové Zámky pôjdu do boja o záchranu naplno, takže nás to ani extra neprekvapilo,“ povedal.

Súťažný poriadok Slovenského zväzu ľadového hokeja v bode 3.8 Súpiska družstva hovorí o tom, že „hokejistu, ktorý je na súpiske B družstva a odohral najmenej 70 % zápasov v súťaži za A družstvo, musí klub bez zbytočného odkladu doplniť na súpisku A družstva. Takto zaradený hokejista na súpiske A družstva nemôže hrať za B družstvo.“ „Pozeral som výklad pravidiel, pričom kto je na súpiske áčka, ten môže hrať za béčko koľko chce zápasov,“ vyriekol manažér panterov.

Ako ďalej uviedol zostáva len pozvať fanúšikov Považskej Bystrice na tribúny, keďže s veľkou pravdepodobnosťou u nás uvidia v súťažnom hokejovom zápase extraligové mužstvo, čo sa v našom meste snáď ešte nikdy nestalo. „Verím, že nám fanúšikovia v tomto ťažkom boji pomôžu a čo najviac zaplnia tribúny proti atraktívnemu súperovi,“ doplnil Zlocha st. s tým, že náš káder je až na dvoch hráčov, ktorí chýbajú kvôli chorobe, kompletní.

Hokejisti MHC Mikron Nové Zámky B v základnej časti získali len tri body za jednu výhru, 44-krát prehrali a ich skóre bolo 51:443! No keďže sa pred play-out všetky body anulovali, Považská Bystrica, Trnava, Prešov aj Nové Zámky B začínajú z rovnakej štartovacej čiary. Pričom najhorší z nich bude hrať baráž o záchranu s víťazom druhej ligy. Ten vzíde z dvojice Levice – Rimavská Sobota. Pre zaujímavosť, zápasy novozámockého áčka a béčka kolidujú len v 3. a 4. kole play-out, ale až v štyroch prípadoch nie… 4. kolo hrá HK 95 na ich pôde.

Nové Zámky skutočne prišli do Považskej Bystrice s áčkom, pričom ich zostava bola takmer totožná s tou, v akej nastúpili na svoj posledný zápas v Tipsport lige pred reprezentačnou prestávkou. A hoci im Považskobystričania vzdorovali, prehrali 5:7.

HK 95 Považská Bystrica – MHC Mikron Nové Zámky B 5:7 (2:3, 1:2, 2:2)
Góly: 2. Dolinajec, 4. Drevenák, 26. Ligas, 43. Ligas, 47. Danielčák – 2. Fábry, 7. Pospíšil, 8. Lukáš, 22. Bajtek, 24. Bajtek, 45. Kudla, 55. Jurík. Rozhodovali: Valach – Rehák, Durmis, vylúčení: 8:10 na 2 min., navyše: Zbořil 10 min. za nešportové správanie sa, Bajtek (obaja N. Zámky) za nešportové správanie sa, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1

Aktualizované o posledný odsek a výsledok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

V Nových Zámkoch majú aj iné športové zaujímavosti

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM