Filip Chudý Šport Iné športy

Takto sa ruve o MS! Slovákov gólovo potiahli považskobystrickí odchovanci, FOTO

V úvode prípravy pred svetovým šampionátom v hokeji sa ukazuje ako problém Slovenska koncovka. Teší však, že sa gólovo ukázali odchovanci panterov.

Ilustračný obrázok k článku Takto sa ruve o MS! Slovákov gólovo potiahli považskobystrickí odchovanci, FOTO
Zdroj: TASR/SZĽH/Andrej Galica

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v treťom prípravnom zápase pred MS nad Nemeckom 4:3 po samostatných nájazdoch. V sobotnom dueli v Piešťanoch prehrávali 0:2 i 1:3, ale dokázali skóre vyrovnať. V záverečnom rozstrele premenil v tretej sérii rozhodujúci nájazd Dávid Buc.

Góloví ťahúňi

Na otočení výsledku majú veľký podiel odchovanci považskobystrického hokeja. Miroslav Mucha strelil svoj premiérový gól v reprezentačnom drese. Miloš Bubela k presnému zásahu pridal aj asistenciu na vyrovnávajúci gól, ktorým sme si vynútili predĺženie.

Dobrý výkon podal aj aktívny obranca Daniel Gachulinec, ďalší odchovanec „panterov“ bojujúci o účasť na svetovom šampionáte.

Hlasy po zápase

Miroslav Mucha, útočník a autor prvého gólu SR: „Odmalička bolo mojím snom hrať za reprezentáciu, je skvelý pocit dať gól za národný tím. Vedel som, že Ďaloga dotiahne puk až do útočného pásma, snažil som sa nájsť si miesto medzi nemeckými obrancami, prihral mi a ja som z prvej zakončil. Nemci na nás od úvodu vybehli, boli lepší korčuliari ako Lotyši, neboli sme na to pripravení. V prestávke po prvej tretine sme si povedali nejaké veci, začali hrať aktívnejšie a aj dávať góly. Je super tu byť, je tu skvelá partia chalanov, zatiaľ to ide celkom dobre, snažím sa každý deň odviesť svoju robotu čo najlepšie."

Viac správ zo Slovenska

Craig Ramsay, tréner SR: „Prvá tretina bol náročná, mali sme šance, nastrelili hornú žŕdku, no Nemci hrali nepríjemne a dali nám dva góly. Snažili sme sa presvedčiť hráčov, aby hrali rýchlo, ale niekedy je treba hrať aj múdro. Bojovali sme, vytvárali sme si šance, prehrávali sme 0:2 aj 1:3, ale ani za tohto stavu sme sa nevzdávali sa a tlačili sa dopredu. Naši mladí hráči hrali znova extrémne dobre. Je skvelé vidieť, ako dostali šancu, snažia sa ju využiť a dokážu sa aj strelecky presadiť. Veľmi nás to teší.“

Sumár

Zverenci trénera Craiga Ramsayho majú po troch prípravných stretnutiach na konte jedno víťazstvo po predĺžení, jedno po nájazdoch a jednu prehru po predĺžení. Druhý prípravný zápas s Nemeckom odohrajú v nedeľu o 16.00 hod. opäť v Piešťanoch.

Slovensko – Nemecko 4:3 pp a sn (0:2, 2:1, 1:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 23. Mucha (Ďaloga), 34. Bubela, 57. Fominych (Ďaloga, Bubela), rozh. nájazd Buc – 6. Schmölz (Braun, Fischbuch), 10. Dumont (Fischbuch), 29. Ehl (Schmölz, Ugbekile). Rozhodovali: Snášel, Orolin – Stanzel, Šoltés (všetci SR), vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

SR: Godla – Grman, Vitaloš, Nemec, Ďaloga, Kňažko, Koch, Bučko, Gachulinec – Gašpar, Buc, Liška – Mucha, Chovan, Okuliar – Faško-Rudáš, Bubela, Fominych – Slafkovský, Kollár, Holešinský
Nemecko: Treutle – Nowak, Ugbekile, Sezemsky, Ebner, Mebus, Karrer, Huss, Rogl – Fischbuch, Braun, Schmölz – Uvira, Eder, Kammerer – Pfaffengut, Dumont, Ehl – Sternheimer, Eisenmenger, Bassen

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Považskobystrickí odchovanci v príprave na MS.

FOTO: Považskobystrickí odchovanci v príprave na hokejové MS
5
Galéria
Zdroj: TASR/SZĽH/Andrej Galica

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM