Sverepcom sa bude ozývať rev motorov: PROGRAM motokrosových pretekov

Známy motokrosový areál vo Sverepci privíta pretekárov z viacerých krajín. Preteky navyše ponúknu tohtoročnú novinku.

Filip Chudý
Ilustračný obrázok k článku Sverepcom sa bude ozývať rev motorov: PROGRAM motokrosových pretekov
Zdroj: TASR

Tohtoročný seriál medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky (MMSR) v motokrose MX Open pokračuje v nedeľu 9. júna tretím podujatím v známom motokrosovom areáli vo Sverepci. Na 1550 metrov dlhej trati, ktorá sa pôjde v protismere hodinových ručičiek, sa možno tešiť na pravé motokrosové divadlo.

Podľa informácie na stránke Slovenskej motocyklovej federácie organizátor očakáva v národnom krosovom centre Sverepec celú plejádu slovenských, českých, rakúskych, poľských a maďarských jazdcov, ktorí sa predstavia v triedach MXjunior125, MX2junior, MX2, MX Open, MX4 a MX4+.

Program MX šampionátu vo Sverepci sa v nedeľu začína dopoludňajšími voľnými a meranými tréningmi. Štart prvej finálovej jazdy juniorov je na programe o 11:40 zavádzacím kolom. Podujatie vo Sverepci vyvrcholí tohtoročnou novinkou – tzv. superfinále, kde sa predstavia najrýchlejší jazdci juniorských tried a tried MX Open a MX2. Superfinále bude odštartované o 17:15 a dekorovanie víťazov bude ihneď po skončení superfinále, čo je cca o 18:00.

Program podujatia

  • 8:15 – 8:35 Voľný tréning tried MX125, MX 2junior (20 min)
  • 8:40 – 9:00 Voľný tréning tried MX2 , MX open (20 min)
  • 9:05 – 9:25 Voľný tréning tried MX4 , MX 4+ (20 min)
  • 10:15 – 10:35 Kvalifikačný tréning tried MX125 ,MX 2junior (20 min)
  • 10:45 – 11:05 Kvalifikačný tréning tried MX2 , MX open (20 min)
  • 11:15 – 11:35 Kvalifikačný tréning tried MX4, MX4+ (20 min)

1. finálové jazdy

  • 11:50 – 12:15 Prvá jazda MMSR tried MX125, MX 2junior (20 min + 2 kolá)
  • 13:30 – 14:00 Prvá jazda MMSR tried MX2 , MX open (25 min + 2 kolá)
  • 14:15 – 14:35 Prvá jazda MMSR tried MX4, MX4+ (15 min + 2 kolá)

2. finálové jazdy

  • 15:10 – 15:35 Prvá jazda MMSR tried MX125, MX 2junior (20 min + 2 kolá)
  • 15:40 – 16:10 Prvá jazda MMSR tried MX2 , MX open (25 min + 2 kolá)
  • 16:25 – 16:45 Prvá jazda MMSR tried MX4, MX4+ (15 min + 2 kolá)

Superfinále

  • 17:25 – 17:45 Pre triedy MX125,MX2j, MX2,MXopen (15 min + 2 kolá)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Takto to vyzeralo na pretekoch vo Sverepci minulý rok.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk