Aktualizované Filip Chudý Rôzne

Svadby v Považskej v znamení dvojok? Razantná reakcia kňaza na magický dátum

Kalendár v znamení dvojok a núl, aj to ponúka februára 2020. Podľahli magickému dátumu aj považskobystrickí snúbenci?

Ilustračný obrázok k článku Svadby v Považskej v znamení dvojok? Razantná reakcia kňaza na magický dátum
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Magické dátumy často priťahujú snúbencov, aby si práve v tento deň povedali svoje áno. Počas februára tohto roka je dní, keď číslice vytvoria zaujímavý dátum, hneď niekoľko – 2. 2. 2020, 20. 2. 2020 a poslednou takouto príležitosťou je 22. 2. 2020. A keďže ide o sobotu, čo je najčastejší svadobný deň, zaujímalo nás, ako je to v Považskej Bystrici.

Počet svadieb

„Dňa 22. februára 2020 máme v matričnom obvode Považská Bystrica tri svadby. Obdobný počet svadieb býva aj v iných termínoch,“ povedala Daniela Bubáková, vedúca odboru organizačného na mestskom úrade.

V tejto súvislosti sme oslovili aj farnosti z Považskej Bystrice. „Na tento deň nie je žiadna svadba,“ informoval páter Wieslaw Krzyszycha, správca farnosti Považská Bystrica – Rozkvet.

Skutočná láska

Rovnako žiadnu svadbu počas tohto dňa nemajú ani na Farnosti Považská Bystrica. „Sme veľmi radi, ak sa snúbenci neriadia ,magickým dátumomʻ, ani žiadnou mágiou, či poverami. Aby sa tým príliš nedali vyrušovať, to by sme im želali. A tiež, aby sa radšej riadili skutočnou láskou, ktorá je trpezlivá, dobrotivá a všetko vydrží. Láska, ktorá nikdy nezanikne. Vzťah postavený na skutočnej láske, jedine ten vydrží a je šťastný láskou, ktorou je nikto menší, nech Boh sám,“ konštatoval Pavol Mazúch, dekan Dekanátu Považská Bystrica.

„Boha nikto nikdy nevidel. Ale keď sa milujeme navzájom, Boh je v nás. My, čo sme uverili, spoznali sme lásku, ktorou nás Boh miluje. Boh je Láska a kto zostáva v láske, zostáva v Bohu a Boh zostáva v ňom. Uviedol som slová Písma, a je to top,“ doplnil považskobystric­ký dekan.

Na tento dátum nemajú nahlásený žiaden sobáš ani vo Farnosti Považská Bystrica – Sv. rodiny, uviedol to správca farnosti Jaroslav Dekan.

Poznámka: Článok bol aktualizovaný o posledný odsek.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM