Filip Chudý Rôzne Iné športy

Súťaž traktorov v daždi a blate lákala do Papradna davy: VIDEO a FOTO z trate

V Považskobystrickom okrese sa konala súťaž podomácky vyrobených traktorov. Pozrite, ako to vyzeralo priamo v Papradne.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž traktorov v daždi a blate lákala do Papradna davy: VIDEO a FOTO z trate
18
Galéria
Zdroj: Naďa Labudová

Najosídlenejšia obec Považskobystrického okresu hostila v prvú septembrovú nedeľu svoju najväčšiu akciu. Papradňanský boľceň, čo je súťaž podomácky vyrobených traktorov, si získal za štyri roky svojej existencie veľkú popularitu, keďže naň chodia do Papradna tisíce ľudí. Bolo tak aj tento rok, hoci počas jeho konania bolo daždivé počasie.

„Podujatie hodnotíme iba pozitívne. Veď aj keď bolo škaredé počasie, prišlo až 2000 ľudí, čo je vzhľadom na okolnosti výborné číslo. A hoci sme sa pripravovali na väčší počet, čomu sme prispôsobili aj občerstvenie, počasie neovplyvníme. No aj tak prevládajú pozitíva,“ vyjadril sa Roman Španihel, starosta Papradna.

Na trati dlhej približne 1340 metrov súťažilo 24 pretekárov. Po prvom súťažnom kole vypadli dvaja účastníci pre technické problémy. „Dĺžku trate sme sa snažili zachovať. Oproti minulému roku sme len vynechali tú najväčšiu priekopu, keďže v daždi by bola nezvládnuteľná a neprejazdná. Keď ale začalo pršať, tak sa nám vytvorila prakticky druhá taká priekopa, kde sa už v druhom kole museli takmer všetky traktory ťahať. Celkovo bola trať síce kratšia asi o 40 metrov, ale zas náročná minimálne tak ako pred rokom,“ konštatoval Španihel.

Podľa jeho slov si ľudia pochvaľovali umenie traktoristov a dobré odozvy mali aj na občerstvenie, kde sa ponúkali papradňanské špeciality, ktoré pripravili dobrovoľné zložky. „Úspech mal aj sprievodný program, v ktorom bolo čo pozerať. Bola tam jazda malým tankom, ukážka hasičskej techniky našich dobrovoľných hasičov, vojenské autá atď. Zatiaľ sme nedostali na akciu žiaden negatívny ohlas. Je to pre nás dobré povzbudenie do organizovania ďalších ročníkov,“ uviedol.

Súťaž podomácky vyrobených traktorov v Papradne: Takto vyzerala trať
1
Galéria

„Len už teraz sa bojím toho náporu. Veď keď prišlo v daždi 2000 ľudí, čo bude pri ideálnom počasí? Z toho vzniknú asi problémy s parkovaním, ktoré budeme musieť nejako vyriešiť,“ doplnil starosta Papradna, ktorý poďakoval organizátorom a sponzorom za ceny do tomboly, ktorá tiež mala úspech. Putovný boľceň nakoniec získal Patrik Garabík.

Výsledková listina

Kategória 4×4

  1. Patrik Garabík (štartové číslo 17) 2:15
  2. Erik Garabík (15) 2:38
  3. Miroslav Kostrbík (11) 3:00
  4. Dominika Garabíková (19) 3:19

Kategória 4×2

  1. Peter Hričo (20) 3:33
  2. Miroslav Harvánek (12) 3:44
  3. Lukáš Drozd (23) 4:48

Špeciály

  1. Jakub Babečka (3) 3:52
  2. Tomáš Pacek (4)
Papradňanský boľceň 2017: Pozrite, ako traktory súperili s blatom a vodou
18
Galéria
Zdroj: Naďa Labudová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Výborný vstup do novej sezóny: Považská Bystrica zostáva stopercentná

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM