Rôzne

Súd v Považskej ďalej bez predsedu: Ministerka mala o Jankovskom pochybnosti

Róbert Jankovský sa nestane predsedom Okresného súdu v Považskej Bystrici. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková sa rozhodla inak.

Ilustračný obrázok k článku Súd v Považskej ďalej bez predsedu: Ministerka mala o Jankovskom pochybnosti
Zdroj: TASR

Víťazom tretieho výberového konania na obsadenie postu predsedu Okresného súdu v Považskej Bystrici sa síce stal Róbert Jankovský, ale na predsedníčku stoličku nezasadne, keďže ho nevymenovala ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková.

Mala pochybnosti

„Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková sa rozhodla nevymenovať Róberta Jankovského do funkcie predsedu Okresného súdu Považská Bystrica, keďže aj s ohľadom na výsledky výberového konania mala pochybnosti o danom uchádzačovi,“ zdôvodnil tento krok Peter Bubla z tlačového oddelenia MS SR.

Ministerka zároveň vyhlásila nové výberové konanie, ktoré je v poradí už štvrté. Tri predošlé vyhlásil ešte jej predchodca Gábor Gál. Záujemcovia majú podávať prihlášky od 27. júla 2020.

Kvôli bývalej švagrinej

V motivačnom liste k tretiemu výberovému konaniu Jankovský uviedol, že sa prihlásil aj do prvého výberového konania, „avšak na základe osobného pohovoru s ministrom spravodlivosti SR, ktorý mi uviedol, že bez ohľadu na výsledky výberového konania ma do funkcie predsedu súdu nevymenuje, a to z dôvodu toho, že bývalá štátna tajomníčka MS SR (Monika Jankovská, pozn.) bola bývalou manželkou môjho brata, som prihlášku zobral späť.“

Jankovský bol jediný prihlásený kandidát do prvého aj tretieho výberového konania. Do druhého sa neprihlásil nikto. Hľadanie nového predsedu OS v Považskej Bystrici začalo po tom, ako jeho dlhoročnú predsedníčku Helenu Loduhovú odvolal v januári 2020 z funkcie už bývalý minister spravodlivosti SR.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM