Kultúra

Študenti z Považskej Bystrice sa opäť zabávali: Tohtoročný majáles bol vraj najlepší! FOTO

Máme za sebou už siedmy ročník Považskobystrického študentského majálesu. Ten tohtoročný sa mimoriadne vydaril, čo si pochvaľovali nielen organizátori, ale aj jeho účastníci.

Ilustračný obrázok k článku Študenti z Považskej Bystrice sa opäť zabávali: Tohtoročný majáles bol vraj najlepší! FOTO
Zdroj: Študentský parlament PB

Piatok síce mladí ľudia využívajú na zábavu, ale väčšinou vo večerných hodinách. No počas záveru minulého pracovného týždňa mali študenti miestnych stredných škôl o zábavu postarané už od ranných hodín.

O 8:00 sa totiž začal Považskobystrický majáles, a to rôznymi športovými súťažami. Na priemyslovke a v areáli III. ZŠ hrali dievčatá a chlapci futbalový turnaj, v iných školských telocvičniach sa zas hral volejbal a florbal, prípadne sa mohli záujemcovia zúčastniť súťaže v kolobežkovaní. Nechýbal tradičný krojovaný prechod študentov mestom a za prítomnosti predsedu TSK a najvyšších predstaviteľov mesta na čele s primátorom prebehlo aj stavanie študentského mája.

„Akcia dopadla veľmi dobre, účasť bola vysoká a prekvapil ma aj záujem študentov o ňu. Študenti a aj organizátori si naplno užívali celý priebeh akcie. Počasie nám vyšlo, niet teda čo vytknúť, len dúfam, že sa táto akcia zachová a študenti budú realizovať majáles aj v budúcnosti. Ja mám z toho tohtoročného majálesu len pozitívne pocity,“ povedala nám predsedníčka Študentského parlamentu Považská Bystrica Karolína Kvaššayová, ktorý patril medzi organizátorov podujatia.

Jej slová podporili aj účastníci podujatia. „Bola to skvelá vec, akú treba len zažiť,“ vyjadril sa nám priemyslovák Tomáš, ktorý na tomto podujatí hral na harmonike.

„Bol to môj tretí majáles, ale tento bol určite najlepší,“ prezradila nám Veronika z Obchodnej akadémie. „Super zábava, super ľudia, super deň, viac sa nedá k tomu povedať,“ doplnil ju gymnazista Peter.

Môže vás zaujímať:

Na priemyslovke sa v piatok napoludnie neučilo: Žiaci namiesto toho spievali a tancovali

Ľudí prekvapil dav študentov: Žiadna revolúcia, konal sa tradičný pochod ulicami mesta

Foto: ilustračné

Považskobystrický majáles 2016: Takto sa zabávali študenti
12
Galéria
Zdroj: Študentský parlament PB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM