Filip Chudý Krimi

Streľba pri lekárni na Nemocničnej: Muž (28) skončil v putách, FOTO

V Považskej Bystrici prišlo podľa informácií od polície k vlámaniu do lekárne. Pri zatýkaní padol výstrel.

Ilustračný obrázok k článku Streľba pri lekárni na Nemocničnej: Muž (28) skončil v putách, FOTO
Zdroj: TASR

Považskobystrickí policajti obvinili 28-ročného muža z Považskej Bystrice z prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci. Podľa mužov zákona sa vlámal do lekárne a v jej interiéri porozbíjal niekoľko sklenených výplní, následne ho mala vyrušiť polícia, ktorej unikal až do varovného výstrelu.

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinený sa v nedeľu v noci vlámal do priestorov lekárne na Nemocničnej ulici v Považskej Bystrici, kde rozbil sklenú výplň, poškodil dvojkrídlové dvere a vošiel do priestorov lekárne. Podľa jej slov tiež porozbíjal sklenené tabule na obslužných pultoch, rozbil niekoľko bezpečnostných sklenených tabúľ a odcudzil odtiaľ nezistené množstvo liekov.

„Pri čine bol vyrušený policajnou hliadkou. Po tom, ako spozoroval policajtov, sa dal na útek, pričom porozbíjal niekoľko sklených výplní dverí. Policajti muža prenasledovali, opakovane ho vyzývali, aby upustil od protiprávneho konania a ostal stáť. Na výzvy nereagoval, a preto policajti v zmysle zákona použili varovný výstrel do vzduchu. Muža vzápätí zadržali, kládol však aktívny odpor, preto boli voči nemu použité hmaty a chvaty. Policajti ho naložili do služobného vozidla, kde hlavou rozbil pravé zadné okno na aute,“ priblížila Antalová.

Lekáreň v Považskej Bystrici: Škody po nezvanej návšteve
2
Galéria
Zdroj: TASR

Ako dodala, celková škoda, ktorú obvinený spôsobil krádežou liekov, rozbitím a poškodením zariadenia v lekárni, v areáli nemocnice a poškodením policajného auta, zatiaľ nebola presne vyčíslená. Poverený policajt spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného, trikrát súdne trestaného Považskobystričana. Sudca Okresného súdu v Považskej Bystrice rozhodol, že bude stíhaný väzobne. Hrozí mu podľa informácie od polície trest odňatia slobody až na dva roky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrickí vodiči pozor: Policajti si na kontrolu vybrali tento deň

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM