Aktualizované Filip Chudý Rôzne

Stredné školy v Trenčianskom kraji sa OTVORIA: Výnimkou sú tieto tri okresy

Kým niektoré samosprávy svoje základné a materské školy neotvoria, až v šiestich z deviatich okresov Trenčianskeho kraja bude mať otvorené stredné školy.

Ilustračný obrázok k článku Stredné školy v Trenčianskom kraji sa OTVORIA: Výnimkou sú tieto tri okresy
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Od pondelka 8. februára otvoria svoje brány pre žiakov končiacich ročníkov župné stredné školy, a to v šiestich z deviatich okresov Trenčianskeho kraja. Výnimkou bude región hornej Nitry. Informoval o tom na svojom webe Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), ktorý je zriaďovateľom týchto škôl.

Šesť okresov

„Som zástancom toho, aby sa žiaci vrátili do škôl všade tam, kde to epidemiologická situácia dovolí,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška. S testovaním pred nástupom do škôl pomôžu nemocnice v našej zriaďovateľskej pôsobnosti aj župné stredné školy, ktoré si za týmto účelom zriadili mobilné odberové miesta. V prípade potreby župa školám poskytne aj osobné ochranné pracovné prostriedky.

Po konzultácii s príslušnými regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva sa otvoria stredné školy v okresoch Považská Bystrica, Púchov, Ilava, Trenčín, Nové Mesto nad Váhom a Myjava.

Až po prázdninách

„V okresoch Prievidza a Partizánske na základe zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie odporúčame, aby žiaci do škôl nastúpili až po jarných prázdninách,“ povedala Zuzana Tornócziová z RÚVZ v Prievidzi. Nakoniec sa neotvorili ani strené školy v okrese Bánovce nad Bebravou.

„Nakoľko v týchto okresoch sa budú obyvatelia testovať aj cez víkend, budem rád, ak im opäť poskytneme sily a prostriedky, ktoré máme k dispozícii,“ konštatoval župan. Testovanie žiakov, zákonných zástupcov a zamestnancov škôl je zabezpečené cez existujúce verejné mobilné odberové miesta, mobilné odberové miesta župných nemocníc aj školské MOM-ky.

Pre žiakov zdravotných škôl budú za sprísnených podmienok spustené aj dva internáty, pri Strednej športovej škole v Trenčíne a Strednej odbornej škole v Považskej Bystrici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM