Krimi

Starček (84) z okresu Považská prišiel o 9300 eur: Podvodníci použili túto fintu

Policajný vyšetrovateľ z Považskej Bystrice začal trestné stíhanie v prípade krádeže. Ako k nej došlo?

Ilustračný obrázok k článku Starček (84) z okresu Považská prišiel o 9300 eur: Podvodníci použili túto fintu
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ z Považskej Bystrice začal trestné stíhanie pre trestný čin krádeže spáchaný formou spolupáchateľstva voči dvom neznámym páchateľom. Informoval o tom Pavol Kudlička, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Zámienka predaja

Podľa jeho slov doposiaľ dvaja neznámi muži prišli na bielom aute k rodinnému domu 84-ročného muža v okrese Považská Bystrica. „Pod zámienkou predaja jabĺk a zemiakov, ktoré si mala objednať jeho manželka, sa dostal jeden z mužov do rodinného domu,“ opísal.

„Starček pred neznámym mužom vybral peniaze na zaplatenie zo skrine a neskôr zistil, že mu boli odtiaľ odcudzené peniaze vo výške 9300 eur. Za uvedenú krádež v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ povedal Kudlička.

Rady polície

Polícia upozorňuje, že v mnohých prípadoch ide o podvodníkov, ktorí sa v prvom rade snažia získať dôveru seniorov, dostať sa do ich príbytkov, zistiť kde majú svoje úspory a okradnúť ich.

Polícia preto zdôrazňuje, aby seniori nevpúšťali neznáme osoby do svojich príbytkov, neboli s nimi osamote a nevyberali pred nimi peniaze. Polícia radí, aby poškodení ihneď kontaktovali políciu na bezplatnom telefónom čísle 158.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM