Filip Chudý Kultúra

Spríjemnite si nový týždeň: Kam si môžeme v Považskej Bystrici vyraziť?

Ďalší pracovný týždeň v našom meste ponúka rôznorodý program. Aké podujatia môžete počas neho navštíviť?

Ilustračný obrázok k článku Spríjemnite si nový týždeň: Kam si môžeme v Považskej Bystrici vyraziť?
Zdroj: TASR

Súmrak

19. novembra o 18:30, kino Mier

Režijný debut maďarského režiséra Lászlóa Nemesa bol absolútnou senzáciou. Po tomto triumfe prichádza Nemes s novinkou Súmrak, ktorá sa odohráva v jeho rodnej Budapešti na začiatku 20. storočia. Dráma sleduje dvadsaťročnú Irisz Leiter, ktorá prichádza do maďarského hlavného mesta potom, ako dospievala v sirotinci, a náhle je konfrontovaná s vlastnou minulosťou a temným tajomstvom, čo obostiera jej rodinu.

Hádzaná: Považská Bystrica – Hlohovec

21. novembra o 18:00, športová hala

Medzi dvoma európskymi zápasmi privítajú naši hádzanári doma Hlohovec. Pred sobotou si teda ešte príďte rozcvičiť hlasivky a dlane…

Hokej: Považská Bystrica – Dubnica

23. novembra o 18:00, zimný štadión

Hokejisti Považskej Bystrice si po úspešnej sérii výsledkov priblížili postup do play-off, ale ten ešte zďaleka nemajú istý, preto musia zbierať body aj naďalej. V považskom derby proti Dubnici by chutili dvojnásobne.

Creed II

23. novembra o 18:30, kino Mier

Adonis Creed bojuje – so životom i sám so sebou. Snaží sa zo všetkých síl, aby sa venoval svojim najbližším a zároveň nezanedbával prípravu na dôležitý súboj v ringu. Čaká ho silný súper, ktorého meno sa navyše spája s dávnym nešťastím v jeho rodine, a blížiaci sa zápas bude preto nielen náročný, ale i veľmi osobný. Spolu s Rockym po svojom boku sa Adonis pokúsi naplniť dávny odkaz a získať odpoveď na otázku, za čo sa oplatí bojovať. Americký akčný film.

Zóna bez peňazí

24. novembra o 9:00, CoolTajneR

Zóna bez peňazí bude u nás prebiehať v sobotu od 9:00 do 17:00 v CoolTajneRi v priestoroch domu kultúry. Ide o veľkú burzu vecí, na ktorej nebudete potrebovať peniaze.

Hokejbal: Považská Bystrica – Svidník

24. novembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Hokejbalisti Považskej Bystrice odohrajú posledný domáci zápas v jesennej časti, v ktorom privítajú Svidník. Odskočia mu vo vyrovnanej tabuľke?

Hádzaná: Považská Bystrica – Pallamano Pressano

24. novembra o 18:00, športová hala

Na talianskej pôde naši chlapci vyhrali po kvalitnom výkone 28:24, ale história náš už naučila, že postup treba potvrdiť až v odvete. Príďte pomôcť Považkobystričanom na ceste do osemfinále Vyzývacieho pohára.

V krajine drotárie

Považské osvetové stredisko

Výstava je venovaná rodu Jurovatých. Spoločne s ďalšími umelcami predstavia a priblížia svoje tvorivé zručnosti a prácu, ktorých výsledkom sú originálne výrobky a výtvarné diela. Ich úsilie a tvorivá práca dokazujú, že drotárstvo je v našej tradícii zakorenené dostatočne, len jeho pôvodný zvyčajne úžitkový význam sa presúva k tvorivej práci s materiálom. Výstava potrvá už len do 16. novembra, otvorená je pondelok – piatok od 9:00 – 16:00.

MABE – Do neba a späť II.

MG ART Galéria

MABE je vlastným menom Peter Horniak. Od roku 2013 realizoval viaceré samostatné výstavy – Bratislava, Praha, Kežmarok, Tvrdošín. Jeho diela sú v súkromných zbierkach na Slovensku, v Čechách, v Rakúsku, v Nemecku, v Nórsku, vo Švajčiarsku, v Rusku, Poľsku, Chorvátsku, na Novom Zélande, v Austrálii. Teraz vystavuje v Považskej Bystrici do 23. novembra.

Výstava prác

ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa pozýva na výstavu prác účastníkov výtvarných kurzov v Milochove. Vernisáž sa uskutoční v utorok a výstava potrvá do 23. novembra.

Výtvarné hľadanie

Kino Mier

Ide o druhú výstavu obrazov členov výtvarného klubu, ktorý pracuje pri Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici. Výstava potrvá do 30. novembra a pozrieť si ju môžete v kine Mier v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Videl som všetky kostoly Slovenska

Vlastivedné múzeum

V rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva sa u nás koná výstava Zdenka Dzurjanina „Videl som všetky kostoly Slovenska“. Výstava formou fotografií, bannerov a veľkoplošnej mapy prezentuje kultúrne bohatstvo sakrálnej architektúry v Slovenskej republike. Výstava potrvá do 15. decembra a pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM