Filip Chudý Kultúra

Spríjemnime si prvý júnový týždeň: Tipy na zaujímavé akcie v Považskej a okolí

O zábavu v našom meste a okolí núdza nie je. Aj počas aktuálneho týždňa sa bude konať u nás niekoľko akcií, na ktorých by ste nemali chýbať.

Ilustračný obrázok k článku Spríjemnime si prvý júnový týždeň: Tipy na zaujímavé akcie v Považskej a okolí
Foto: Rastislav Búgel

Niekto to rád zahalené

4. júna o 19:00, kino Mier

Armand a Leila, študenti politológie, sú mladý pár. Majú v úmysle odísť do New Yorku a absolvovať tam v OSN stáž na konci štúdia. Keď sa však Leilin starší brat Mahmoud vráti z dlhodobého pobytu v Jemene, ktorý ho radikálne zmenil, postaví sa proti ľúbostnému vzťahu svojej sestry a rozhodne sa, že mladý pár za každú cenu rozdelí. Francúzska komédia.

22. Brvništské hody

8. – 10. júna, Brvnište

V piatok 20:00 začnú hody v Brvništi prvými hudobnými vystúpeniami, v sobotu od 16:00 to bude pokračovať, pričom sa pridajú aj bohaté sprievodné akcie. Všetko to vyvrcholí v nedeľu od 10:15 veľkou porciou zábavy až do podvečerných hodín.

Debbina 8

8. júna o 19:00, kino Mier

Nastáva zmena a namiesto Dannyho jedenástky je tu nové, ženské obsadenie. Osem žien naplánuje a vykoná lúpež v New Yorku. V hlavných úlohách sa predstavia – oscarová Sandra Bullock, Cate Blanchet a Anne Hathaway, ktoré si zahrajú po boku Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafine, speváčky Rihanny a Heleny Bonham Carter. Americké krimi.

Považskobystrický pohár v diskotancoch

9. júna o 9:00, športová hala

V športovej hale v Považskej Bystrici sa uskutoční súťaž súborov a jednotlivcov v diskotancoch. Súťaž je určená žiakom základných a stredných škôl, členom amatérskych tanečných krúžkov, súborov, ale i jednotlivcom z celého Slovenska. Súťaží sa v troch tanečných disciplínach: I. Hip-hop, Break dance; II. Disko; III. Open choreography – show, scénické tance, cheerleaders, mažoretky, orient. Príďte sa pozrieť na tanečné výkony.

Beh nádeje

9. júna o 9:30, pri kine Mier

Považskobystrické ulice ožijú v sobotu aj bežeckým podujatím, ktoré je zaradené do športového projektu pre deti a mládež Play Forward. Trasa povedie od kina Mier popri Domanižanke.

Bella a Sebastián 3: Navždy priateľmi

9. júna o 16:00, kino Mier

Záverečná časť trilógie o priateľstve medzi Sebastiánom a Bellou. Od posledného príbehu o priateľstve medzi Bellou a Sebastiánom prešli už dva roky. Z Belly sa stala medzičasom mama troch rozkošných šteniatok a zo Sebastiána je už veľký chlapec. Pierre a Angelina budú mať čoskoro svadbu a snívajú o novom živote niekde inde, mimo hôr. Francúzsky rodinný film.

Futbal: Zápas v Považskej Bystrici

9. júna o 17:00, futbalový štadión

Považská Bystrica sa odhlásila z piatej ligy, pričom hráčov presunula do treťoligových Borčíc, pod ktorých hlavičkou súťaž dohrá, keďže od budúcej sezóny preberá ich licenciu. Tento týždeň k nám zavíta na veľké považské derby Púchov.

Country večer Žeravica 2018

9. júna o 19:00, amfiteáter v Stupnom

Country večer so skupinou Ranč privíta Stupné. Vstupné je dobrovoľné. Nebude chýbať guľáš od miestnych poľovníkov, občerstvenie a tombola.

Solo: A Star Wars Story

9. júna o 19:00, kino Mier

Prvé dobrodružstvo Hana Sola – najobľúbenejšieho kriminálnika v galaxii… Naloďte sa na Millenium Falcon a vydajte sa do preďalekej galaxie v najnovšom pokračovaní ságy Star Wars. Počas série eskapád, hlboko v temnom podsvetí, sa mladý pilot Han Solo spriatelí so svojím budúcim parťákom, mohutným chlpatým Chewbaccom, ale stretáva aj notorického gamblera Landa Carlissiana. Na tejto ceste sa zrodí jedna z legendárnych postáv série Star Wars.

Na bicykloch okolo priehrady 2018

10. júna o 10:00, štart pri kine Mier

Aj tento rok bude trasa „okolo Manína“ stále vhodná pre všetky vekové kategórie. Odpoludňajší program bude tradičný, takže sa je na čo tešiť.

Vezmi si ma kamoš

10. júna o 19:00, kino Mier

V núdzi poznáš priateľa. Na Yassinove štúdium architektúry v Paríži sa zložila celá dedina. Keď však „vybuchne“ na skúške a spolu s ňou zmizne v nenávratne i jeho študentské vízum, musí sa rýchlo s niekým oženiť. Mladá krásavica chce ale dosť peňazí a stará susedka trvá na manželských povinnostiach, obe navyše chcú zaplatiť vopred. Zúfalá situácia si žiada zodpovedajúce riešenie a Yassin si preto vezme svojho najlepšieho kamaráta. Francúzska komédia.

Mimo predpoklad

MG ART galéria

MG ART galéria v Považskej Bystrici hostí výstavu diel Petry Lomnickej a Michala Janigu, ktorý pochádza z nášho mesta. Galéria býva otvorená od utorka do piatka v čase 11:00 – 16:00. Výstava potrvá do 8. júna.

Výstava umeleckej fotografie

Kino Mier

Už 42. ročník výstavy umeleckej fotografie členov Zväzu slovenských fotografov pripravilo Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v spolupráci PX Centrom. Záujemcovia si môžu pozrieť výber z fotografií 42. ročníka tejto výstavy do 20. júna. A to v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Karol Matejka: Z mojej tvorby

Kino Mier

Výstava obrazov neprofesionálneho výtvarníka z Považskej Bystrice. Môžete si ju pozrieť do 21. júna v rovnakých časoch, ako výstavu umeleckej fotografie.

Dobšinského rozprávkovo 2018

Považské osvetové stredisko

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, SRRZ- RZ pri Základnej škole v Dolnej Marikovej, Obec Dolná Mariková, Považská knižnica v Považskej Bystrici vyhlásili 13. ročník výtvarnej a literárnej súťaže Dobšinského rozprávkovo. Výstavu výtvarných prác z nej si môžete pozrieť v priestoroch osvetové stredisko (budova SPŠ) od 7. do 30. júna.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM