Filip Chudý Kultúra

Spríjemnime si čas v Považskej Bystrici: Bohatá ponuka na prvý júnový týždeň

O zábavu v našom meste núdza nie je. Aj počas aktuálneho týždňa sa bude konať u nás niekoľko akcií, na ktorých by ste nemali chýbať.

Ilustračný obrázok k článku Spríjemnime si čas v Považskej Bystrici: Bohatá ponuka na prvý júnový týždeň
Foto: Rastislav Búgel

Na streche

3. júna o 19:00, kino Mier

Profesor Rypar poskytne dočasné útočisko Songovi, mladému Vietnamcovi, ktorého našiel ukrytého na streche svojho domu. Môžu však dvaja odlišní ľudia vôbec zdieľať jeden priestor tak, aby z toho nakoniec nebola katastrofa? Pomôže im v tom ich bezočivý plán? Československá drá­ma.

Výstava prác

4. júna o 16:30, ZUŠ IWK

Na Základnej umeleckej škole Imra Weinera Kráľa prebehne výstava výtvarných prác absolventov a starších žiakov školy. Vernisáž výstavy sa uskutoční v utorok. Výstava potrvá do 21. júna.

Epidémia Country na Považí

4. júna o 17:30, Havana music club

Ide o country kurzy. Ak vás teda láka tento druh tanca, prihláste sa a choďte si zatancovať.

Kurzy round dance

4. júna o 19:00, Havana music club

Round dance (ďalej len RD) sú bežné spoločenské tance (cha-cha, two-step, waltz, foxtrot, rumba, samba, jive, tango, quickstep) s jedinou obmenou,ktorou je nápoveda. RD sa tancuje totiž tak, že všetky rytmy a tance sú rozdelené do jednotlivých figúr.

Hudobná očista planetárnymi gongami Mars a Venuša

4. júna o 19:00, Aikido Považská Bystrica

Nechajte sa unášať na zvukových vlnách k pokoju a vyrovnanosti až do svojho najhlbšieho vnútra. A odtiaľ odchádzajte oddýchnutí, očistení a vykúpaný v krištáľových vlnách rezonujúcich cez celé telo až do končekov prstov.

Stretnutie mamičiek

5. júna o 9:00, KC Cooltajner

Pravidelné stretnutia slúžia na vzájomnú podporu, poradenstvo v dojčení, nosení detí, starostlivosť o rodinu. Ideálny priestor na hľadanie nových priateľstiev a spriaznených duší.

Slow Flow Joga

5. júna o 19:00, SZUŠ Stella

V priestoroch Súkromnej základnej umeleckej školy Stella na Hlinách sa bude v stredu cvičiť joga.

Černobyľ | repríza besedy s Liborom Trškom

7. júna o 18:00, KC Cooltajner

V nadväznosti na úspešnú minisériu z produkcie HBO a pozitívne ohlasy sa bude reprízovať beseda s Liborom Trškom o jadrovej havárii v ukrajinskej elektrárni Černobyľ.

Ted Bundy: Diabol s ľudskou tvárou

7. júna o 19:00, kino Mier

Filmový príbeh jedného z najznámejších a najmilovanejších masových vrahov histórie, Teda Bundyho. Prekvapivým rozprávačom strhujúceho filmu je Bundyho priateľka, ktorá s ním v čase vrážd žila pod jednou strechou a o jeho hrôzostrašnej činnosti nemala ani potuchy. Až postupne zisťuje, že muž, s ktorým viedla láskyplný rodinný život, je jedným z najhľadanejších a najväčších monštier Ameriky.

Koncert Bobeša

7. júna o 20:00, KC Cooltajner

Koncert bystrického hudobníka Bobeša sa uskutoční v paitok od 20:00 v KC Cooltajner.

Gitarový večer

7. júna o 20:00, Café Veže

Piatkový večer ponúkne aj vystúpenie gitaristu Denisa Koleka.

Juraj Hnilica

7. júna o 21:30, Umelci B2 Klub

Juraj Hnilica sa do širšieho povedomia hudobných fanúšikov dostal vďaka účinkovaniu v súťaži Česko-Slovensko má talent, kde svojou vlastnou skladbou Aká si krásna zaujal nielen porotu… Teraz vystúpi v našom meste.

Beh nádeje

8. júna o 9:00, pri kine Mier

Považskobystrické ulice ožijú v sobotu aj bežeckým podujatím, ktoré je zaradené do športového projektu pre deti a mládež Play Forward. Hlavná trasa povedie od kina Mier k športovej hale a späť, no budú aj menšie.

Deň rodiny

8. júna o 14:00, areál ihriska TJ Šebešťanová

V Šebešťanovej budú mať v sobotu Deň rodiny s bohatým programom a tiež atrakciami pre deti.

Burza platní Považská Bystrica

8. júna o 17:00, Retro (Music&Coffee)

Burza vinylových platní v našom meste, resp. všetkých ostatných hudobných nosičov (CDčka, kazety), prehrávačov a ostatnej hudobnej techniky.

Prechádzka historickými ulicami Bystrice | beseda

8. júna o 18:00, KC Cooltajner

Zaujímavá beseda s tvorcom stránky Historická Považská, ktorý nás prostredníctvom projekcie a rozprávania vráti v čase do minulosti, do ulíc, ktoré dávno zmizli z mapy nášho mesta, či zmenili svoju tvár na nepoznanie.

X-Men: Dark Phoenix

8. júna o 19:00, kino Mier

Keď skupina X-Menov vyrazí na celkom rutinnú záchrannú misiu na obežnú dráhu k ohrozenej posádke raketoplánu, zdá sa, že majú všetko pod kontrolou a operácia prebieha bez problémov. Ale zdanie klame. Jean Grey je zasiahnutá neznámou a smrtiacou vesmírnou silou, ktorá ju premení na jedného z najsilnejších mutantov. Americké fantasy.

Deň detí

9. júna o 14:30, Podvažie

Deň detí oslávia v Podvaží o týždeň neskôr. Pripravené sú rôzne atrakcie, ako balóniky, maľovanie na tvár, športové súťaže…

UglyDolls

9. júna o 16:00, kino Mier

Postavičky UglyDolls si žijú svoj bezstarostný život v mestečku Uglyville, kde je vítané všetko iné, zvláštne, a nikto nikoho neposudzuje podľa toho, ako vyzerá. Animovaný film.

Rocketman

9. júna o 19:00, kino Mier

Rocketman je hudobná fantázia, ktorá rozpráva životný príbeh jedného z najúspešnejších hudobníkov súčasnosti. Elton John vždy spieval ako boh, obliekal sa ako nikto iný predtým a žil ako pravý rocker. Napriek všetkému to prežil v zdraví, aby vám teraz o svojom turbulentnom živote mohol s odstupom porozprávať.

Vlad Vakov – Vnútorné príbehy

MG ART Galéria

Výstava Vlada Vakova s názvom Vnútorné príbehy potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 28. júna a je spojená s predajom diel. Galéria býva otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Výstava umeleckej fotografie

Kino Mier

Výber fotografií z 43. ročníka výstavy umeleckej fotografie členov zväzu slovenských fotografov. Výstava potrvá do 30. júna a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00.

Dobšinského rozprávkovo 2019

Považské osvetové stredisko

Výstava výtvarných prác zo súťaže Dobšinského rozprávkovo potrvá v Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Toto sú talenty v hre na bicích nástrojoch

Video: Anton Hrachovský / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM