Filip Chudý Hádzaná

Športový sviatok roka v Považskej prichádza: Pripravené novinky pre fanúšikov

Nie každý deň sa koná v Považskej Bystrici medzinárodné podujatie. To najbližšie predstavuje v našom meste sviatok. Ako sú naň pripravení aktéri?

Ilustračný obrázok k článku Športový sviatok roka v Považskej prichádza: Pripravené novinky pre fanúšikov
Zdroj: Barbora Talačová

Športový sviatok roka v Považskej Bystrici je predo dvermi. Už v sobotu o 18:00 nastúpia hádzanári MŠK proti Partizanu Belehrad na odvetný duel 3. kola Vyzývacieho pohára. Zo Srbska si priviezli nádejný výsledok 31:23, no postup musia potvrdiť až v domácom prostredí. „Aj keď sme blízko k postupu, nemôžeme nič podceniť, pretože v hádzanej stačí málo a môže byť z toho dráma,“ povedal kapitán tímu Peter Tumidalský.

Podľa jeho slov má súper síce mladý káder, ale zároveň kvalitných hráčov, no ich slabina je v tom, že sa im veľmi nechce vracať dozadu, čo je ale podľa Tumidalského problémom u všetkých Balkáncov a mohli by sme to využiť. „Európske zápasy sa nehrajú každý deň, je to taký sviatok. Navyše k nám príde súper zvučného mena, aj keď už nie je tak silný, ako bol pred pár rokmi. No každý dobrý výsledok sa počíta a v Európe zvlášť, keďže nehráme len za seba, ale aj Slovensko,“ doplnil Tumidalský.

Tréner chce vyhrať

Pred týždňom v Belehrade dosiahli považskobystrickí hádzanári najvyššie víťazstvo v klubovej histórii, čo sa týka vonkajších zápasov v pohárovej Európe. Vďaka dôležitej stredajšej výhre nad Topoľčanmi natiahli svoju víťaznú sériu už na osem stretnutí, čo sa im naposledy podarilo pred 11 rokmi, nehovoriac o tom, že ostatné tri výhry dosiahli v priebehu len siedmich dní, pričom mali v nohách aj náročné cestovanie.

„Rozohrané to je síce veľmi dobre, ale ja sa snažím krotiť eufóriu. Pohárová matematika je jasná a bude záležať na vývoji. Síce by nám stačila aj tesná prehra, ale ja si veľmi prajem víťazstvo, pretože nechceme doma prehrávať, navyše každý zápas v pohárovej Európe je sledovaný a každá výhra cenná,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Novinky pre fanúšikov

No na tento športový sviatok sa nechystá len kabína, ale aj celý klub. „Pred takým významným zápasom pripravujeme aj športovú halu. Hľadisko je už prakticky pripravené, očistená bola aj hracia plocha a tiež sme inštalovali nové bránky, no tie bolo nutné už aj tak vymeniť,“ informovala o novinkách organizačná pracovníčka klubu Katarína Opoldíková.

Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na to, že budú k dispozícii nové tlieskatka s fotkami pre túto sezónu, vystúpia mažoretky Bona, aktuálne majsterky sveta, tiež bude slávnostnejší nástup a aj viac bubeníkov. Ak všetko prejde úspešnou predzápasovou kontrolou s delegátom stretnutia, naši hráči nastúpia v bielych dresoch a brankári v červenom. „Hala bude podľa mňa zaplnená, hoci možno nie do posledného miesta. No veríme, že naše úspešné výsledky v ostatnom čase motivovali ľudí, aby nás prišli povzbudiť,“ dodala Opoldíková s tým, že vstupenky v tradičnej cene dvoch eur sa budú predávať v deň stretnutia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská opäť vstupuje do pohárovej Európy: Tím hlási návrat opôr

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM