Filip Chudý Iné športy Kultúra

Športová hala sa roztancovala: Považskobystričanky ukázali svoj talent, FOTO

Do Považskej Bystrice zavítalo viac ako tisíc tanečníkov nielen zo Slovenska. V silnej konkurencii sa medailovo presadili aj naše zástupkyne. Ktoré?

Ilustračný obrázok k článku Športová hala sa roztancovala: Považskobystričanky ukázali svoj talent, FOTO
15
Galéria
Zdroj: CVČ Považská Bystrica

Mestská športová hala v Považskej Bystrici bola dejiskom tanečnej súťaže O pohár primátora mesta Považská Bystrica 2017, ktorá bola určená pre súbory a jednotlivcov v diskotancoch. Súťažilo sa v troch tanečných disciplínach: hip-hop a break dance, disko a tiež v otvorených choreografiách. Vekové kategórie boli taktiež tri, konkrétne deti (do 10 rokov), juniori (do 15 rokov) a mládež (nad 16 rokov). „Celkovo súťažilo 1092 tanečníkov z 26 súborov zo Slovenska a Česka v 152 súťažných choreografiách. Atmosféra na podujatí bola výborná a už teraz sa tešíme na ďalší ročník,“ povedala Elena Martinková z Centra voľného času Považská Bystrica, ktoré spolu s mestom a Považským osvetovým strediskom súťaž usporiadali.

V silnej konkurencii sa nestratili ani tanečníci z Považskej Bystrice. Mária Kalašová a Adriana Balážiková z The Beginners spolu získali kompletnú medailovú zbierku v disciplíne hip-hop a break dance. Barbora a Daniela Kabzanové z Marije vyhrali disko mini a za nimi skončili Nikoleta Kresáňová a Klára Michaldová z Bony, ktorá ešte samostatne pridala jedno tretie miesto v otvorenej disciplíne.

„Prvýkrát som bola v kategórii mládež. Mala som z toho rešpekt, keďže ide o kvalitatívne vyššiu úroveň, aj som sa trochu bála a vôbec neočakávala nejaký výsledok. Ale nakoniec som skončila prvá, čo ma veľmi potešilo. No toto prvé miesto nie je len moje, ale aj Adrianine, pretože ona ma naučila tancovať,“ vyjadrila sa Mária Kalašová, najúspešnejšia považskobystrická zástupkyňa.

Jej trénerka a kolegyňa v jednej osobe Adriana Balážiková bola potešená, že vyhrala práve jej zverenkyňa. „Majka podala kvalitný výkon, určite lepší ako ja. Úspech je o to cennejší, že konkurencia bola ako v minulých rokoch veľká. Čo sa týka dvojíc, tam sme možno mohli aj vyhrať, ale v kvalitnej konkurencii je aj tretie miesto v poriadku,“ uviedla Balážiková s tým, že teraz sa už budú naplno pripravovať na blížiaci sa európsky šampionát.

Na najvyššom stupni z našich zástupcom skončili aj členky mažoretiek Marija Barbora a Daniela Kabzanové, ktoré tentoraz súťažili v diskotancoch. „Som maximálne spokojná s ich výkonom a vyhrali podľa mňa zaslúžene. Bola som síce v porote, ale v tomto prípade som sa zdržala hlasovania, aby to bolo objektívne,“ konštatovala Miroslava Bielová, vedúca súboru Marija.

Najlepšie výsledky našich zástupcov

HIP HOP, BREAK – sólo mládež
1. Mária Kalašová – The Beginners Pov. Bystrica
2. Adriana Balážiková – The Beginners Pov. Bystrica

HIP HOP, BREAK – mini mládež
3. „RUFFNECK“- The Beginners Pov. Bystrica (Adriana Balážiková, Mária Kalašová)

DISKO – mini mládež
1. „DANCE „ – D+B – Marija CVČ Pov. Bystrica“ (Barbora a Daniela Kabzanové)
2. Nika + Klárka – Bona Považská Bystrica (Nikoleta Kresáňová, Klára Michaldová)

OPEN – sólo mládež
3. Klára Michaldová – „ Pompom show“ MS BONA Pov. Bystrica

Tanečná súťaž v našom meste: Tváre úspešných Považskobystričaniek
15
Galéria
Zdroj: CVČ Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prichádza považskobystrický rockový festival: Pozrite si program podujatia, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM