Filip Chudý Hádzaná

Športová hala praskala vo švíkoch: Na považskobystrický kotol samé superlatívy

Po dlhšom čase bola považskobystrická športová hala vypredaná do úplne posledného miesta. Pozrite, ako to v nej vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Športová hala praskala vo švíkoch: Na považskobystrický kotol samé superlatívy
19
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Považská Bystrica bola dejiskom veľkého športového sviatku. Veď nie každý deň k nám príde reprezentácia, ktorá v minulosti už vyhrala OH, MS aj ME. Rusi to dokázali, pričom ak by kvôli vlastným problémom nepokazili minulú kvalifikáciu, na práve začínajúcich ME v Chorvátsku by určite patrili medzi širší okruh favoritov. Takto sme si ale mohli vychutnať takmer kompletnú ruskú zbornú v našom meste. Hrali u nás hráči, ktorí pravidelne hrávajú Ligu majstrov, pričom Šiškariov a Dibirov dokonca za jej aktuálneho víťaza Vardar Skopje. Druhý menovaný bol navyše najlepší strelec minuloročného finále najprestížnejšej klubovej súťaže.

Rusko v našom meste hralo už na Vianočnom pohári 1999, pričom potom v Sydney 2000 vyhralo olympiádu. Teraz prišlo do považskobystrickej športovej haly opäť, pričom kľúčový zápas prvej fázy kvalifikácie MS 2019 v Nemecku a Dánsku prilákal na naše tribúny veľkú návštevu. Organizátori už niekoľko hodín pred zápasom hlásili vypredané, pričom na tribúnach nielenže neboli voľné sedačky, plne odsadené boli aj prístupové schody v hľadisku. A hoci Rusi stále viedli a nakoniec vyhrali 32:26, fanúšikovia na tribúnach aj tak neúnavne Slovákov povzbudzovali.

„Som veľmi vďačný za takúto atmosféru, veď hala bola zaplnená do úplne posledného miesta, ľudia nás vo veľkom povzbudzovali. Samozrejme, výsledok bol ovplyvnený tým, že nám chýbalo veľa opôr, ale musím poďakovať každému nášmu hráčovi za veľkú snahu. Pričom fanúšikovia boli náš ôsmy hráč na ihrisku, za čo im patrí veľká vďaka,“ povedal náš reprezentant a hráč MŠK Považská Bystrica Tomáš Vallo.

Podľa vlastných slov bol trochu nervózny, keďže takýto duel ešte nehral. „Osobne som takúto atmosféru v Považskej Bystrici ešte nezažil. Síce som tu už aj v minulosti hral za národné mužstvo kvalifikáciu, pričom aj vtedy bola hala plná, ale toto tu ešte nebolo,“ vyjadril sa Vallo s tým, že by bol rád, kedy podobná atmosféra bola aj na ligových stretnutiach. „Ľudia v našom meste si hádzanú obľúbili, verím, že teraz ešte viac, čo by mohlo prilákať na tribúny ďalších divákov,“ doplnil.

Atmosféru na považskobystrických tribúnach ocenila aj ruská strana, pričom pozitívami nešetril ani náš tréner Heine Jensen. „Bolo výborné, že hráči mohli hrať v takejto atmosfére. Diváci boli neskutoční, urobili všetko preto, aby nám čo najviac pomohli, preto sa chcem všetkým poďakovať,“ uviedol tento Dán, ktorý sa vyjadril aj k hráčovi MŠK Tomášovi Vallovi: „Pripojil sa k nám hneď po zranení. Snažil sa ukázať to najlepšie, čo mohol. Niečo bolo dobré, ďalšie veci mohli byť lepšie. Ale som s ním spokojný.“

Elektrizujúca atmosféra v Považskej Bystrici: Pri hymne až zimomriavky
1
Galéria

Na tento duel určite nezabudne Radoslav Antl, pre tohto 39-ročného krídelníka to totiž bola domáca rozlúčka s národným dresom. Oficiálne sa s ním rozlúčili aj zväzoví funkcionári, pričom sa dočkal aj veľkých ovácií publika. „Na tribúnach bola výborná atmosféra, aj keď sme prehrávali o osem či deväť gólov, klobúk dole. Je to krásne hrať pred takým publikom,“ konštatoval Antl s tým, že ak dostane ponuku, rád by pokračoval pri reprezentácii v inej funkcii.

Športová hala v Považskej žila naplno: Prestížny zápas ju dostal do varu
19
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Trio Považskobystričanov sa dočkalo pocty: Kto nás bude reprezentovať?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM