Filip Chudý Kultúra

Sneh a adrenalín zaplaví Považskú Bystricu: V PROGRAME aj najväčšia šupa, FOTO

Obľúbený filmový festival aj tento rok zavíta do nášho mesta. V kine Mier premietnu viacero filmov a nielen to.

Ilustračný obrázok k článku Sneh a adrenalín zaplaví Považskú Bystricu: V PROGRAME aj najväčšia šupa, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Snow Film Fest

Snow Film Fest patrí v Považskej Bystrici už medzi tradičné podujatia. Každoročne sa na ňom stretávajú priaznivci snehu, ľadu, hôr a dobrodružstva, aby si užili prehliadku zaujímavých filmov a prezentácií. V poradí siedmy ročník tohto festivalu sa uskutoční v sobotu 30. novembra od 17.00 h v kine Mier.

„Hlavný program je zostavený zo štyroch zahraničných filmov a troch slovenských, ktoré ako je už dobrým zvykom, doplní prezentácia lokálneho cestovateľa z nevšedného miesta,“ povedal organizátor festivalu Juraj Lukáš.

Dobrodružný film Zem kráľovnej Maud vás zavedie do skalnatej časti Antarktídy – úchvatne krásnej, ale aj chladnej a nepriateľskej oblasti sveta. Vo filme Ice&Palms sa dvom priateľom zrodil v mysliach nápad na nevšednú lyžiarsku expedíciu, ktorá začína priamo na prahu ich domu. „No a rozhodne ,najväčšia šupaʻ bude film Zabardast o neuveriteľnej freeride expedícii do srdca Karakoramu. Film o hľadaní jednej z najkrajších hôr na lyžovanie na našej planéte, hore tak vzdialenej, tak vysokej a tak náročnej, že žiadne chyby nie sú povolené. Čisté dobrodružstvo, aké sa dnes už tak ľahko nevidí,“ ozrejmil Lukáš.

Súčasťou festivalu je aj cestovateľská prezentácia zo série Zbaľ sa a poď… organizovaná v spolupráci s Vlastivedným múzeom v Považskej Bystrici. Organizátori nezabudli ani na domácu produkciu, ktorú odštartuje film Zo života horského meteorológa od režiséra Milana Ohurniaka. Film Pre vrchol až na koniec sveta mapuje neobvyklé dobrodružstvo českého špičkového lezca Máru Holečka. A posledný film vám predstaví Michala Bekeša – najrýchlejšieho Slováka na lyžiach, ktorý sa po svahoch preháňa rýchlosťou takmer 200 km/h.

Pre každého účastníka je pripravené občerstvenie, káva/čaj či chlieb s masťou a cibuľou. A na úplný záver nebude chýbať ani obľúbená tombola. „Príďte a užite si príjemne strávené popoludnie so svojou rodinou či priateľmi,“ doplnil Lukáš.

Program Snow Film Festu 2019 v Považskej Bystrici

  • 17:00 Otvorenie festivalu
  • 17:05 Zem kráľovnej Maud
  • 17:35 Zo života horského meteorológa
  • 18:00 Ice & Palms
  • 18:30 Prestávka
  • 18:45 Prezentácia: Tomáš Šmátrala – Divoká Aljaška
  • 19:30 Mára Holeček – Pre vrchol až na koniec sveta
  • 19:55 Prestávka
  • 20:05 Michal Bekeš – najrýchlejší Slovák na lyžiach
  • 20:20 Surfer Dan
  • 20:30 Zabardast
  • 21:30 Tombola

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si aj foto ochutnávku festivalu.

FOTO: Snow Film Fest v Považskej Bystrici
5
Galéria
Zdroj: Snow Film Fest
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM