Rôzne

Smutný pohľad na amfiteáter: Dobrovoľníci areál vyčistili, našli aj nebezpečný odpad

Amfiteáter v Považskej Bystrici slúžil v rokoch minulých hlavne mladým ľuďom, keď v ňom nachádzali zábavu. Dobrovoľníci ho aspoň trochu vyčistili, no čo našli v odpade, to ich veľmi nepotešilo.

Ilustračný obrázok k článku Smutný pohľad na amfiteáter: Dobrovoľníci areál vyčistili, našli aj nebezpečný odpad
Zdroj: Ivan Sikorai

Hlavne staršia generácia si určite pamätá, že na považskobystrickom amfiteátri našli pred niekoľkými rokmi zábavu. Premietali sa tam filmy, robili predstavenia pre deti, či organizovali koncerty. Vystupovala tam aj najznámejšia slovenská skupina Elán.

Pod odpadkami

No veľa ľudí by už dnes tieto priestory ani nespoznalo. Nielenže zarástli trávou a rôznymi porastmi, ale nachádzali sa aj pod kopou odpadkov. No piati miestni dobrovoľníci sa rozhodli, že aspoň tie odpadky z niekdajšej pýchy Považskej Bystrice odstránia. „Väčšinu sme vyzbierali, hlavne fľaše a pod. Maličké veci tam ešte ostali. No všetko sa asi ani nedá, to by nás muselo byt naozaj veľa a mať aj náradie ako metly a hrable. A tie zatiaľ nemáme,“ povedal nám jeden z dobrovoľníkov Ivan Sikorai.

Nájdené veci

Výpočet toho, čo miestni dobrovoľníci našli a odstránili bol trochu alarmujúci. „Najviac tam bolo plastových fliaš, ktoré mali zo spodku dierku… Potom sme našli cca 50 striekačiek a plechovky so zbytkami farieb,“ informoval nás Ivan Sikorai.

Môže vás zaujímať:

Miestny dobrovoľník Ivan Sikorai prehovoril: Necítim sa byť hrdinom

Študenti sa zamerali na revitalizáciu Považskej Bystrice: Aké nápady to prinesie?

Foto: ilustračné

Odpadky v považskobystrickom amfiteátri
12
Galéria
Zdroj: Ivan Sikorai
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM