Filip Chudý Rôzne

Smutné zistenie: Považská patrí medzi najviac zasiahnuté mestá koronavírusom

Čo sa týka počtu nakazených na koronavírus, Považská Bystrica nelichotivo patrí medzi najviac zasiahnuté mestá a obce.

Ilustračný obrázok k článku Smutné zistenie: Považská patrí medzi najviac zasiahnuté mestá koronavírusom
Zdroj: TASR

Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom špecializovanom portáli informuje o počte pozitívnych vzoriek COVID-19 na Slovensku. Z údajov vyplýva, že k 30. marcu bolo 363 pozitívnych vzoriek. Ide o 192 mužov a 171 žien. Negatívne testovaných vzoriek bolo do tohto dátumu celkovo 7857. Vyliečení sú podľa najnovších správ traja pacienti.

Druhá v poradí

Podľa údajov NCZI je najviac prípadov v Bratislave – 106. Ide tak až o 29,2 % spomedzi všetkých prípadov na Slovensku.

Na nelichotivom delenom druhom mieste je Považská Bystrica spolu s Košicami. Obe tieto mestá majú po 9 prípadov.

Medzi desiatkou aktuálne najviac zasiahnutých miest a obcí na Slovensku, čo sa týka pozitívnych prípadov, je ďalej Trenčín (7), Bardejov, Partizánske, Žilina (po 6), Giraltovce, Lietava a Šamorín (po 5).

Prípady

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici podľa slov regionálnej hygieničky Renaty Beníkovej má vo svojej pôsobnosti, čiže na území okresov Považská Bystrica, Púchov a Ilava, potvrdených zatiaľ 17 pozitívnych prípadov. „Sú to väčšinou občania, ktorí sú v domácej karanténe a nebola u nich nutná hospitalizácia. Ide o ľudí s pozitívnou cestovateľskou anamnézou, alebo tam bol kontakt s osobou, ktorá bola v zahraničí,“ ozrejmila.

Čo sa týka okresu Považská Bystrica, tu bolo zatiaľ 10 pozitívne testovaných (9 v meste, jeden prípad z Udiče). „Z toho však až päť osôb sú úzke kontakty s predtým potvrdenými prípadmi,“ uviedla Beníková.

Chlapček

Ako oznámil premiér Igor Matovič (OĽaNO) v nedeľu 29. marca, medzi pozitívnymi prípadmi je aj dvojročný chlapček z okresu Považská Bystrica. Ten sa nachádzal podľa slov regionálnej hygieničky v domácej karanténe. „Rodičia nám neuvádzali pri ňom nejaké závažné komplikácie. Musia ho však sledovať. Ak by došlo k náhlemu zhoršeniu stavu, musia kontaktovať ošetrujúceho lekára alebo rýchlu zdravotnú pomoc,“ doplnila.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM