Filip Chudý Rôzne

Smutná správa, zomrel kňaz Cyril Šujak (†99): Aktívny bol aj Považskej a okolí

Duchovnú rodinu nielen v Považskej Bystrici a okolí zasiahla smutná správa o smrti Cyrila Šujaka. Posledná rozlúčka bude s ním v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa, zomrel kňaz Cyril Šujak (†99): Aktívny bol aj Považskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Rímskokatolícka cirkev, Žilinská diecéza informovala na svojej stránke o tom, že v piatok 18. januára zomrel Mons. Cyril Šujak (†99), honorárny kanonik Katedrálnej kapituly v Nitre. V rokoch 1957 – 1959 bol kaplánom v Považskej Bystrici, pričom od roku 2001 až do svojej smrti bol na odpočinku v Dolnej Marikovej, kde bude mať v stredu 23. januára o 14:00 aj pohreb, ktorý bude celebrovať Mons. Viliam Judák, nitriansky biskup.

Riaditeľka Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici Petronela Rágulová prezradila, že to bol najstarší kňaz Žilinskej diecézy (pod ňu patria farnosti v Považskej Bystrici a okolí), pričom patril aj k najstarším kňazom na Slovensku. Sto rokov by sa dožil 17. júna, kňazom bol od 15. júna 1947.

„Počas komunizmu bol pre vieru prenasledovaný a väznený bol na viacerých miestach. Po revolúcii bol členom Konfederácie politických väzňov,“ doplnila Rágulová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM