Filip Chudý Futbal

Smutná správa z Domaniže: Zomrel Štefan Žibrúň, pôsobil aj v Považskej Bystrici

Športová a pedagogická rodina v Považskobystrickom okrese smúti. Navždy ju opustil tréner, ktorý pomohol vychovať množstvo detí.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa z Domaniže: Zomrel Štefan Žibrúň, pôsobil aj v Považskej Bystrici
Zdroj: TASR/AP

Futbalový klub TJ Partizán Domaniža oznámil v piatok na sociálnej sieti smutnú správu: „S hlbokým žiaľom v srdciach oznamujeme , že nás navždy opustil dlhoročný tréner našich žiakov Štefan Žibrúň.“ Rodák z hornomarikovskej osady u Jurekov mal 72 rokov.

Pôsobil aj v Považskej Bystrici

Odmalička mal rád šport, ktorému sa venoval celý život. „Jeho cesta po skončení základnej školy viedla na Strednú pedagogickú školu do Turčianskych Teplíc. Počas štúdia hrával nielen futbal, ale skúšal aj hádzanú. Vďaka hádzanej sa spoznal s manželkou Veronikou, ktorá bola z Domaniže, kde žili spolu 50 rokov,“ uviedol klub.

Pôsobil aj na základných školách Pružina a ZŠ Nemocničná v Považskej Bystrici, kde trénoval žiakov, pričom učil aj na strojárskom učilišti, kde zas trénoval dorastencov. Sám tiež futbal hrával za Domanižu.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Práca s deťmi

Pôsobil nielen ako futbalista, ale tiež ako hádzanár. V nej sa presadil i ako tréner, keď viedol učňovské výbery. Vyhral s nimi aj dva československé tituly. Pripojil TJ Partizán.

Ďalej pripojili, že po nežnej revolúcii nastúpil do Detského domova v Domaniži, pričom meno si urobil aj ako vyhľadávač talentov. Hoci bol už na invalidnom dôchodku, stále sa venoval deťom. Nielen piatim vnúčatám, ale aj tým, ktorých trénuje. „Prežili sme dobré a zlé, ale môžem povedať, že to bol ten najlepší manžel, otec a dedo,“ s láskou hovorí manželka Veronika.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM