Filip Chudý Hádzaná

Slovensko hrá v Považskej: Čo na to naši odchovanci Ďuriš so Žernovičom? FOTO

V Považskej Bystrici sa po štyroch rokoch predstaví slovenská hádzanárska reprezentácia. V jej drese nastúpia aj dvaja naši odchovanci.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko hrá v Považskej: Čo na to naši odchovanci Ďuriš so Žernovičom? FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenská hádzanárska reprezentácia začala I. fázu kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2019 v Nemecku a Dánsku nešťastne, keď favoritovi skupiny z Ruska podľahla vo štvrtok na jeho pôde 22:32. Po tomto stretnutí sa slovenskí hádzanári presunuli na Považie. V piatok mali na pláne prípravu v Púchove, v sobotu už budú trénovať v považskobys­trickej športovej hale, kde v nedeľu o 15:00 privítajú Luxembursko.

V reprezentačnom kádri sa nachádzajú aj dvaja považskobystrickí odchovanci – brankár Marián Žernovič (FTC KN KFT Budapešť/Maď.) a stredná spojka Ľubomír Ďuriš (B.Braun Gyöngyös/Maď.). „Teším sa na najbližší zápas, pretože máme chuť si napraviť reputáciu po nevydarenom stretnutí v Rusku. Pre mňa bude navyše špecifický, keďže sa odohrá v mojom rodisku, kde som nehral od leta minulého roka, keď som vtedy nastúpil v stretnutí pripomínajúcom 10. výročie od zatiaľ posledného považskobystrického titulu,“ povedal Ďuriš.

„Ja som v Považskej Bystrici ešte nikdy nehral zápas na reprezentačnej úrovni, bude to teda pre mňa premiéra. Je to už navyše niekoľko rokov, čo som tam pôsobil ako hráč, o to sa teda viac na návrat teším. No zároveň to vnímam aj zo športovej stránky, pričom nič iné ako výhru neberieme, aby sme stále v kvalifikácii žili. Pričom uvidíme, či Rusi počas nej niekde zaváhajú,“ konštatoval Žernovič.

Luxemburčania v prvom zápase tejto kvalifikácie remizovali s Fínmi 23:23. „Osobne som proti Luxembursku ešte nehral, preto neviem odhadnúť jeho silu. No hráme doma, čiže určite chceme vyhrať, ale zároveň musíme podať lepší výkon ako v Rusku,“ uviedol Ďuriš. Ten podľa vlastných slov určite bude potrebovať niekoľko lístkov navyše, podobné je to aj v prípade Mariána Žernoviča. „Ozýva sa mi veľa známych, že prídu na zápas. Bude to o to zaujímavejšie, že už nehrávam na Slovensku, čiže sa vidíme menej, no o to viac sa na seba tešíme,“ doplnil slovenský brankár.

Vstupenky v cene 5 eur sa predávajú v kaviarni v športovej hale, na sekretariáte MŠK a budú aj na pokladni v deň zápasu. „Verím, že podpora fanúšikov z tribún nám pomôže a vzájomnou spoluprácou si dopomôžeme k víťazstvu. Nech preto príde každý, kto nám verí, my ľuďom na oplátku ukážeme, že hádzanú vieme hrať oveľa lepšie, ako sme to ukázali v prvom kvalifikačnom zápase,“ dodal Žernovič.

Slovenská hádzanárska reprezentácia: Príprava na kvalifikačný zápas
7
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Je sa na čo tešiť: Slovensko bude hrať v Považskej po štyroch rokoch! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM