Filip Chudý Šport Iné športy

Slováci začali MS sľubne: Medzi oporami je Považskobystričan Marko Stacha, FOTO

Svetový šampionát hokejistov do 20 rokov si už tretíkrát vyskúša aj Marko Stacha. Začal v prvej obrannej dvojici.

Ilustračný obrázok k článku Slováci začali MS sľubne: Medzi oporami je Považskobystričan Marko Stacha, FOTO
Zdroj: iihf.com

Slovenskí hokejisti otvorili účinkovanie na juniorskom šampionáte v kanadskom meste Red Deer tesnou prehrou s USA 2:3. Na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov hrá tretíkrát a kvôli veku zároveň naposledy aj 19-ročný Považskobystričan Marko Stacha. Ten začal turnaj v prvej obrannej dvojici, pričom patril medzi najvyťaženejších slovenských hokejistov.

Svoje prvé MS 2020 v Česku začal vtedy iba ako náhradník. Na turnajovú súpisku ho dopísali neskôr, ale stihol tak zaujať, že bol vyhlásený za jedného z troch najlepších hráčov Slovenska. Minulý rok v Kanade sa mu až tak nedarilo, ale opäť podával spoľahlivé výkony, ktoré sa od neho čakajú aj teraz. Veď spolu s kapitánom Samuelom Kňažkom sú s tromi účasťami na záverečnom turnaji najskúsenejší obrancovia nášho tímu.

Vianoce mimo domova

Štedrovečernú večeru mimo domova si užil s tímom dvadsiatky už tretíkrát. „Kanaďania nie sú príliš zvyknutí na prípravu našich jedál. Potvrdila to aj kapustnica, ktorá nevznikla ako polievka, ale ako súčasť hlavného jedla. Na druhej strane musím povedať, že tentoraz prevýšili moje očakávania a bolo to naozaj dobré,“ povedal Stacha pre hocekyslovaki­a.sk.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Po večeri dostali všetci darčekové balíčky. „Dostali sme skvelé slúchadlá, rovnako tak vitamíny, čo je skvelé, keďže momentálna doba je zlá a my všetci chceme byť zdraví, aby sme mohli odohrať turnaj. Všetko, čo sme dostali, padne vhod. Rovnako tak použiteľná taštička s logom slovenského hokeja či už na hygienu, alebo do hokejovej kabíny,“ doplnil aktuálne hráč Kamloops Blazers.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Nominácia Slovenska na MS 2022

Brankári: Tomáš Boľo (St. Cloud Norsemen, USA), Rastislav Eliaš (Green Bay Gamblers, USA), Šimon Latkóczy (Madison Capitols, USA)
Obrancovia: Denis Bakala (HC 21 Prešov/HC 07 Detva), Šimon Bečár (Chicago Steels, USA), Jozef Kmec (Prince George Cougars, Kan.), Samuel Kňažko (Seattle Thunderbirds, Kan.), Šimon Nemec (HK Nitra), Rayen Petrovický (TuTo Turku, Fín.), Marko Stacha (Kamloops Blazers, Kan.), Maxim Štrbík (Jokerit Helsinki, Fín.)
Útočníci: Jakub Demek (Edmonton Oil Kings, Kan.), Dalibor Dvorský (AIK Solna, Švéd.), Roman Faith (iClinic Bratislava Capitals/HK Dukla Ingema Michalovce), Martin Chromiak (Kingston Frontenacs, Kan.), Maroš Jedlička (HKM Zvolen), Matej Kašlík (Chicoutimi Sagueneens, Kan.), Samuel Krajč (HK Dukla Trenčín), Ján Lašák (Janesville Jets, USA), Filip Mešár (HK Poprad), Oleksij Myklucha (Blainville-Boisbriand Armada, Kan.), Servác Petrovský (Owen Sound Attack, Kan.), Juraj Slafkovský (TPS Turku, Fín.), Adam Sýkora (HK Nitra), Pavol Štetka (HC Dynamo Pardubice, ČR)

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Proti USA aj Marko Stacha bojoval tvrdo.

FOTO: USA - Slovensko 3:2 na MS hokejistov do 20 rokov 2022
7
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM