Filip Chudý Hádzaná

Slováci sa dočkali: Výrazne k tomu pomohli aj Považskobystričania! VIDEO a FOTO

Slovenská hádzanárska reprezentácia ukončila dlhšie čakanie na víťazný pocit. Po vyše 500 dňoch sa ho dočkali až v Považskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Slováci sa dočkali: Výrazne k tomu pomohli aj Považskobystričania! VIDEO a FOTO
29
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Slovenská hádzanárska reprezentácia mužov čakala na víťazstvo od júna 2016. Odvtedy v deviatich medzištátnych zápasoch maximálne iba dvakrát remizovala. Túto nepriaznivú sériu trvajúcu 504 dní prerušila v Považskej Bystrici, kam sa vrátila takmer na deň presne po štyroch rokoch. V druhom zápase I. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2019 v Nemecku a Dánsku sme v našej športovej hale porazili Luxembursko hladko 36:19.

Radosť fanúšikom na považskobystrických tribúnach urobili aj odchovanci domáceho klubu. Brankár Marián Žernovič bol totiž veľkou oporou slovenskej reprezentácie a podľa mnohých aj najlepším hráčov duelu. Ľubomír Ďuriš pre zmenu odtiahol v útoku na strednej spojke celý prvý polčas, ktorý Slovákom vyšiel náramne, veď v ňom zvíťazili 19:6. Paradoxne sa ale počas neho strelecky nepresadil. Všetko si vynahradil v záverečných minútach zápasu, keď ho tréner Heine Ernst Jensen opäť poslal na ihrisko a on sa strelecky presadil až trikrát, pričom dal aj náš záverečný gól už za ovácií tribún.

„Bol to môj prvý zápas v reprezentačnom drese, ktorý som odchytal celý, o to viac ma teší, že to bolo práve v Považskej Bystrici. Hneď po príchode sem som sa cítil veľmi dobre. Mal som také tušenie, že si to tu užijem, ak by som teda dostal šancu, čo sa podarilo, za čo vďačím aj divákom. Keby to bolo na mne, hráme tu stále,“ povedal Žernovič.

Ten verí, že si diváci prišli na svoje. „Štyri roky tu chýbala reprezentačná hádzaná, o to viac sa ľudia zrejme tešili. Sme radi, že prišli v takom hojnom počte a zaplnili takmer celú halu,“ doplnil. Podobne to vnímal aj Ľubomír Ďuriš. „Zápas dopadol pre nás veľmi dobre, hlavne prvý polčas. V ňom sme boli koncentrovaní a vysoko ho vyhrali. Po zmene strán síce naša koncentrácia trochu poklesla, ale povedali sme si, že nedostaneme ani 20 gólov, čo sa podarilo, ale mohlo to byť aj menej,“ konštatoval tvorca našej hry, ktorý si pochvaľoval spoluprácu so stále len začínajúci reprezentačnými kolegami, hoci víťazstvo nad Luxemburskom zbytočne nepreceňoval, keďže kvalita bola na slovenskej strane.

Ďuriš bol dopredu presvedčený, že si fanúšikovia nájdu cestu do považskobystrickej športovej haly, čo sa aj stalo realitou, keďže iba minimum miest bolo neobsadených. Ľudia navyše nezabudli na svojho rodáka, keďže práve jeho meno po góloch najviac skandovali. „Tréner ma tam na konci poslal, že hrám doma, tak nech idem ešte na ihrisko. Veľmi som chcel dať gól, nakoniec boli tri, za čo som rád, keďže aj takouto formou som chcel potešiť rodinu a priateľov na tribúnach,“ dodal.

V Považskej to žilo: Oslavy víťazného návratu reprezentácie do nášho mesta
1
Galéria

Radosť z prvého víťazstva na slovenskej lavičke mal aj nový reprezentačný tréner Dán Jensen. Toho potešili výkonom mladí hráči, ktorí sú prísľubom do budúcnosti, ďalej tiež ocenil výkon Mariána Žernoviča, no nezabudol ani na ľudí v hľadisku. „Ďakujem fanúšikom, ktorí nám vytvorili dobrú atmosféru a cítili sme sa tu naozaj ako doma,“ vyjadril sa Jensen. Ten podľa vlastných slov dobre vedel, ktorí dvaja jeho zverenci pochádzajú z Považskej Bystrice, ale viac prihliada na výkonnosť.

Slovenská reprezentácia v Považskej Bystrici: Výborná atmosféra na tribúnach
29
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Slovenský olympijský výber v našom meste: Bohaté považskobystrické zastúpenie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM