Filip Chudý Futbal

Slávnosť na mestskom úrade: Primátor prijal úspešných futbalistov, FOTO

Považskobystrické futbalové tímy majú za sebou úspešnú sezónu, čo ocenili aj na mestskom úrade, kde bola milá slávnosť. Za čo sa oceňovalo?

Ilustračný obrázok k článku Slávnosť na mestskom úrade: Primátor prijal úspešných futbalistov, FOTO
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Na mestskom úrade sa uskutočnilo stretnutie primátora mesta Karola Janasa s futbalovým klubom MŠK Považská Bystrica, ktorý zastupovali hráčmi mužov a dorastu spolu s vedením klubu. „Na meste každoročne prijímame úspešné kolektívy športovcov, tentokrát sme privítali futbalistov, pretože majú za sebou naozaj vynikajúcu sezónu. Dorastenci postúpili do druhej ligy, čo bol jeden z hlavných cieľov pre futbalový oddiel, dokonca sa podarilo postúpiť aj mužom a zastabilizovať sa aj v druhej žiackej lige,“ povedal primátor Karol Janas.

Čítajte tiež: Považskobystrickí dorastenci postúpili do druhej ligy: FOTO z oslavy

Mestské športové kluby prevzali futbal v Považskej Bystrici pod svoje krídla pred dvomi rokmi a zamerali sa predovšetkým na mládežnícke kategórie, pričom obnovili aj družstvo mužov. „No a v tejto sezóne dorazili výrazné úspechy. Odkedy sme prebrali futbal, muži a dorastenci postúpili o dve súťaže vyššie, žiaci o jednu,“ vyslovil sa riaditeľ MŠK Ľubomír Kubovič. Muži hrajú po novom šiestu ligu, mládežníci druhé najvyššie súťaže.

Čítajte tiež: Nový umelý trávnik: Na koľko vyšli mesto ďalšie investície?

Za ten čas bolo potrebné zastabilizovať hráčske kádre už od prípravky, utužiť trénerské posty, no a v neposlednom rade zabezpečiť aj materiálnu základňu. K tomu pomohlo okrem rekultivácie dvoch trávnatých ihrísk aj vybudovanie moderného umelého trávnika, ktorý otvorili v tomto roku. „Dali sme si pred rokom ciele, ktoré sa nám naplnili, dokonca sme postúpili aj s mužmi. Tréneri majú za sebou skvelé výsledky, tak nie je dôvod na zmeny,“ zhodnotil sezónu manažér klubu Ján Panák. Trénerský štáb mužov sa len doplnil o Rastislava Fiantoka, o čom sme už informovali.

Čítajte tiež: Zmena v realizačnom tíme považskobystrických futbalistov: Šéf klubu verí, že to bude fungovať

Futbal bol kedysi v Považskej Bystrici športom číslo jeden, dnes ho úspechmi preskočila hádzaná, ale v meste drieme evidentný futbalový potenciál. MŠK eviduje zvýšený záujem u detí aj rodičov odkedy sa vybudovala hracia plocha s umelým trávnikom. Preto fanúšikom považskobystrického futbalu zostáva len veriť, že časom bude primátor mesta vítať na mestskom úrade tím mužov, ktorý si vybojoval postup do súťaže hodnej veľkosti mesta a futbalovej tradície v ňom.

Ako vyzeralo prijatie futbalistov u primátora, to si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tímy z považskobys­trickej oblasti v Slovnaft Cupe: Môžeme sa tešiť na dve derby!

Foto: ilustračné

Primátor prijal úspešných futbalistov: Prišli muži aj dorastenci
3
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM