Filip Chudý Rôzne Kultúra

Skvelý prázdninový nápad: Kino pod hviezdami v Považskobystrickom okrese

V známej obci Považskobystrického okresu pripravili obľúbenú formu letnej zábavy. Ako to má prebiehať?

Ilustračný obrázok k článku Skvelý prázdninový nápad: Kino pod hviezdami v Považskobystrickom okrese
Zdroj: TASR

Začiatok letných prázdnin odštartujú v Prečíne po novom. V jednej z najväčších obcí Považskobystrického okresu sa rozhodli usporiadať obľúbené letné kino, pričom prvé premietanie je naplánované na sobotu 30. júna o 21:00 v areáli futbalového ihriska v Prečíne. Premietať sa bude česká komédia Zúfalé ženy robia zúfalé veci, v ktorej si zahral aj Marián Mitaš, herec pochádzajúci z nášho okresu. Vstupné je zadarmo, potrebné je si ale zobrať niečo na sedenie.

„Plánovali sme letné kino v Prečíne už dlhšie, ale k realizácii prišlo až teraz. Chceli by sme premietať priemerne každé dva týždne počas prázdnin, ale všetko bude záležať od počasia. Ak to bude dobré aj v septembri a bude vtedy teplo, premietali by sme ďalej. Čo sa týka filmov, tie vyberám ja, ale prevažne pôjde o české komédie,“ povedal organizátor podujatia Peter Chudý z Kina Prečín.

Ako nám ďalej prezradil, ide o obecné kino, ktoré zo záľuby organizuje, pričom náklady znáša obecný úrad. „Prvýkrát sme premietali nedávno v našom kultúrnom dome, no a teraz ideme premiérovo premietať na plátno v areáli futbalového ihriska,“ doplnil.

Podľa jeho slov bude zabezpečené aj občerstvenie v réžii futbalistov a obecného úradu. „Keď sme prvýkrát premietali v kulturáku, prišlo okolo sto ľudí. Teraz mám ale informácie, že sa chystá veľa ľudí, ale všetko sa ukáže až na mieste. Je to predsa len prvé letné kino u nás, preto sme sami zvedaví na odozvu,“ dodal Chudý.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM