Hádzaná

Skvelé, Žernovič najlepším hádzanárom Slovenska: V Sedmičke roka 3 z Považskej!

Brankár Marián Žernovič je najlepší hádzanár Slovenska za rok 2019. S cenami aj ďalší odchovanci MŠK Považská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé, Žernovič najlepším hádzanárom Slovenska: V Sedmičke roka 3 z Považskej!
Zdroj: Barbora Talačová

Marián Žernovič sa stal najlepším hádzanárom Slovenska za rok 2019. Dvadsaťo­semročný brankár reprezentácie a maďarského tímu FTC KN KFT Budapešť vyhral tradičnú anketu premiérovo v kariére.

Cena zostáva u nás

Žernovič je nástupcom vlaňajšieho víťaza ankety a ďalšieho odchovanca považskobystrickej hádzanej Ľubomíra Ďuriša. Zároveň obhájil prvenstvo v kategórii najlepší brankár. Zaujímavosťou je to, že nedávno jeho priateľku Máriu Kostelanskú vyhlásili za slovenskú Volejbalistku roka 2019.

„Keď som si pozrel užšiu nomináciu, tak som si pomyslel, že bude ťažké uspieť v tejto konkurencii, kde boli nielen hráči účinkujúci v Lige majstrov, ale aj ďalší výborní hráči a opory svojich tímov. Hoci mám za sebou najlepšie obdobie, neveril som, že sa to podarí. Teraz sa však z toho veľmi teším. Myslím si, že najviac zavážila reprezentácia. Hoci nie všetky výsledky boli najlepšie, ja som v nej absolvoval moje lepšie zápasy,“ povedal Žernovič pre oficiálny portál SZH – slovakhandball.sk.

V Sedmičke roka 2019 mu spoločnosť robia ľavé krídlo Lukáš Péchy, ľavá spojka Jakub Prokop, stredná spojka Ľubomír Ďuriš, pravá spojka Vladimír Guzy, pravé krídlo Tomáš Urban a pivot Šimon Macháč, ako tretí Považskobystričan do partie.

Hlasovanie

Martin Straňovský z Tatrana Prešov je najlepší hráč Slovnaft Handball extraligy 2019, najväčším talentom do 20 rokov sa stal Tomáš Smetánka z HK Agro Topoľčany. V top 3 talentov bol aj hráč MŠK Považská Bystrica Andrej Sloboda.

O výsledkoch ankety rozhodli fanúšikovia svojimi hlasmi na stránke slovakhandball.sk. Nominácie v jednotlivých kategóriách určili členovia odbornej komisie SZH, ktorá bola zložená zo zástupcov výkonného výboru SZH, reprezentačných trénerov slovenských družstiev všetkých vekových kategórií, z trénerov družstiev Slovnaft Handball Extraligy a MOL Ligy (iba slovenské družstvá) a z vybraných zástupcov médií.

Rozhovory s laureátmi ankety pripravuje Slovenský zväz hádzanej online na svojom facebookovom konte v sobotu od 16.00 h. Už vo štvrtok vyhlásili za najlepšiu hádzanárku Slovenska za rok 2019 Moniku Rajnohovú z HC DAC Dunajská Streda.

Výsledky ankety

Výsledky ankety o najlepších hádzanárov SR za rok 2019:
Najlepší hádzanár SR: Marián Žernovič (FTC KN KFT Budapešť/Maď.)
Najlepší hráč Slovnaft Handball Extraligy: Martin Straňovský (Tatran Prešov)
Talent do 20 rokov: Tomáš Smetánka (HK Agro Topoľčany)

Sedmička roka 2019 – muži
Najlepšie ľavé krídlo: Lukáš Péchy (HC Sporta Hlohovec)
Najlepšia ľavá spojka: Jakub Prokop (HKM Šaľa)
Najlepšia stredná spojka: Ľubomír Ďuriš (B|Braun Gyöngyös/Maď.)
Najlepšia pravá spojka: Vladimír Guzy (Košice Crows)
Najlepšie pravé krídlo: Tomáš Urban (TV Emsdetten/Nem.)
Najlepší pivot: Šimon Macháč (Talent Plzeň/ČR)
Najlepší brankár: Marián Žernovič (FTC KN KFT Budapešť/Maď.)

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM