Rôzne

Skvelé správy pre Považskú a okolie: Takmer všetci sú z COVID-19 vyliečení!

V ostatných týždňoch sa situácia v považskobystrickom regióne mení ohľadom koronavírusu k lepšiemu. Dokazujú to aj najnovšie čísla.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé správy pre Považskú a okolie: Takmer všetci sú z COVID-19 vyliečení!
Zdroj: TASR

Počas nedele (3. 5.) pribudlo na Slovensku päť prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko eviduje 1413 prípadov. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 v našej krajine vyliečilo 643 ľudí, z toho za nedeľu zaznamenali 24 takýchto prípadov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na sociálnej sieti.

Už 13

V prvej polovici apríla sme vás informovali už aj o prvých vyliečených pacientoch z nového koronavírusu v považskobys­trickom regióne. Odvtedy sa však čísla ešte viac zlepšili, keďže je vyliečený už skoro každý z tých, u ktorých sa zistilo ochorenie COVID-19.

„Aktuálne je vyliečených z oblasti Považskej Bystrice už 13 ľudí,“ povedala regionálna hygienička Renata Beníková. Podľa údajov na stránke NCZI bolo v Považskobys­trickom okrese doteraz 14 pozitívnych prípadov.

Len štyria

Ako ďalej uvádza regionálna hygienička z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici, ktorý má pôsobnosť na území okresov Považská Bystrica, Púchov a Ilava, z oblasti Ilavy je už 10 vyliečených a z oblasti Púchova dvaja. „Celkovo máme z 29 pozitívnych osôb v našom regióne už 25 vyliečených,“ zhrnula Beníková.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM