Filip Chudý Hádzaná

Skvelá sezóna sa môže vyšperkovať: Považská sa teší na sviatok, PROGRAM

Dlhých dvanásť rokov sme čakali na finále. A hoci sú karty rozdané jasne, Považská Bystrica už v tejto sezóne ukázala, že aj motyky vedia strieľať…

Ilustračný obrázok k článku Skvelá sezóna sa môže vyšperkovať: Považská sa teší na sviatok, PROGRAM
Zdroj: Barbora Talačová

Na konci mája 2007 prehrali hádzanári MŠK Považská Bystrica rozhodujúci finálový zápas na pôde Tatran Prešov 30:28 a celú sériu 3:2 na zápasy. Hrali v ňom zo súčasného kádra MŠK Ladislav Kovačin, Martin Kozák a Peter Tumidalský, ale ten bol vtedy najlepší strelec Tatrana. Pamätajú si naň aj súčasný klubový manažér Ľuboš Cifra a tréner Václav Straka. Odvtedy muselo prejsť až 4371 dní, aby sa najúspešnejšie slovenské kluby v ére samostatnosti opäť stretli v súboji o titul.

Prešov medzitým nemal vo finále vyrovnaného súpera, keďže za tie roky prehral len jeden finálový duel, lenže bolo to iba pred rokom v Topoľčanoch. Navyše v tejto sezóne prišiel aj o absolútnu dominanciu na domácej scéne, keďže po 13 rokoch mu Považská Bystrica vyfúkla Slovenský pohár. To dokazuje, že Tatran nie je neporaziteľný. Ale favoritom zostáva, lenže kým on musí vyhrať, Považania už aj tak výbornú sezónu môžu vyšperkovať.

„Finále je sviatok. My sme radi, že sme sa doňho prebojovali, pričom v ňom vydáme maximum a pokúsime sa minimálne potrápiť jasného favorita,“ povedal považskobystrický tréner.

Prešov bol dominantný v ostatných rokoch podľa neho preto, že mal najväčšiu silu a najširší káder, kým pre ostatných bolo cieľom hlavne sa len dostať do finále. „Keď však dokážeme dostať do hláv našich hráčov, že šancu na úspech máme, nikde nie je napísané, že nemôžeme prekvapiť,“ uviedol. Vo finále však určite nemôže využiť Stanislava Pupíka, ktorému sezóna po operácii kolena predčasne skončila. Ostatní by mali hrať, teda aj Tomáš Vallo, ktorý nedohral semifinálovú sériu proti Šali.

„Ja som typ, ktorý nikdy nie je po prehre spokojný. Vždy mužstvo tlačím do víťazstva, preto nemôžem povedať, že budeme po sérii spokojní s niečím iným, ako bude víťazstvo. Samozrejme, všetci poznajú realitu, preto ma minimálne poteší, ak sa zaplnia haly, hlavne tá v Považskej Bystrici. Aby fanúšikovia hráčom takto poďakovali za výbornú sezónu, no a hráči sa ľuďom na tribúnach odvďačili predvedenými výkonmi,“ doplnil Straka.

Program finále Slovnaft handball extraligy

  • Prvý zápas: sobota 18. mája o 18.00 h Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica
  • Druhý zápas: streda 22. mája o 18.00 h MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov
  • Tretí zápas: sobota 25. mája o 18.00 h Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica
  • Prípadný štvrtý zápas: streda 29. mája o 18.00 h MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov
  • Prípadný piaty zápas: sobota 1. júna o 18.00 h Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Takto vyzerali prvotné oslavy po postupe do finále

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM