Filip Chudý Rôzne

Školy pri zhorenisku v Považskej opäť otvoria: Podrobnosti tu

Požiar na sídlisku SNP v Považskej Bystrici spôsobil problémy aj rodičom tamojších žiakov. Dobrá správa, školy opäť otvoria!

Ilustračný obrázok k článku Školy pri zhorenisku v Považskej opäť otvoria: Podrobnosti tu
Zdroj: Dnes24.sk

Požiar budovy bývalého Molimatu na sídlisku SNP v Považskej Bystrici sa dotkol aj troch školských zariadení v jej blízkosti. Základná škola SNP, Materská škola Grznára 1444 a 1441 boli v stredu 11. apríla zatvorené. Táto budova ešte približne pred štvrťstoročím slúžila na vyučovanie prvého stupňa, ale podľa slov riaditeľky ZŠ SNP Jany Brigantovej žiakom školy zakázali, aby sa k nej približovali.

„Hneď po zistení tohto požiaru sme preverovali situáciu. Po konzultácii s viacerými pracovníkmi záchranných zložiek som sa operatívne rozhodla, že na stredu udelím riaditeľské voľno, aby sa predišlo možným zdravotným komplikáciám žiakov,“ opísala situáciu Brigantová.

Ako ďalej uviedla, rodičov o tom informovali pomocou elektronickej žiackej knižky, do ktorej má každý rodič prístup. „Tiež pomocou webovej stránky školy a sociálnych sietí, kde sme to šírili. Navyše triedni učitelia posielali správy rodičom cez telefón. Vzhľadom na krátkosť času sa nám to podarilo dobre rozšíriť, keďže do školy nám z vyše 340 žiakov prišlo len päť. Tých sme zobrali do školy a informovali ich rodičov, aby pre nich prišli. Rodičia to akceptovali,“ dodala riaditeľka ZŠ SNP.

Vo štvrtok 12. apríla budú školy na SNP už otvorené, potvrdili to na svojich internetových stránkach ZŠ SNP a tiež MŠ Grznára 1444 a 1441.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM