Filip Chudý Rôzne

Školy otvorili svoje brány: Poznáme počty považskobystrických prvákov

Školy v Považskej Bystrici privítali po letných prázdninách svojich žiakov. Zisťovali sme počty prvákov.

Ilustračný obrázok k článku Školy otvorili svoje brány: Poznáme počty považskobystrických prvákov
Zdroj: TASR

V pondelok 3. septembra sa začal nový školský rok. Svoje brány po prázdninách otvorili aj považskobystrické školy. Premiérovo na školskú pôdu vstúpili aj približne tri stovky prvákov, ktorých čakal darček. Každý z nich dostal balíček, ktorý obsahoval peračník, pastelky, voskovky, detské nožnice, temperové farby, maliarsku paletu, pravítko, lepiacu tyčinku, náčrtník a skicár, farebný papier, ceruzku s gumou, plochý a guľatý štetec, vodové farby a detské tričko s logom mesta.

Ako prezradila mestská hovorkyňa Iveta Pagáč Kováčiková, stalo sa už tradíciou, že samospráva zakúpi prvákom balíčky so základnými školskými potrebami. „Spolu sa v tomto roku rozdá približne 370 balíčkov. Poputujú prvákom nielen v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, ale aj do Súkromnej DSA školy na Rozkvete, Základnej školy sv. Augustína a Spojenej školy internátnej na SNP,“ ozrejmila.

„V školskom roku 2018/19 by malo nastúpiť do škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta celkovo 300 prvákov, čo je oproti minulému roku mierny pokles (v školskom roku 2017/18 to bolo 328 detí). Na povinnú školskú dochádzku do cirkevnej ZŠ Sv. Augustína by malo nastúpiť v tomto školskom roku 24 prvákov, do SZŠ DSA Rozkvet 32 prvákov a do Spojenej školy internátnej 15 prvákov,“ povedala hovorkyňa.

Tá ďalej uviedla, že najviac detí nastúpi do prvého ročníka spomedzi škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta do ZŠ Nemocničnej (65), ZŠ Slovenských partizánov (60) a ZŠ SNP (41). O odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky požiadalo celkovo 51 právnych zástupcov detí.

Vedúci odboru sociálnych vecí, školstva a kultúry na považskobystrickej radnici Jozef Bielik upozornil, že deti sa ešte presúvajú a skutočný stav počtu prvákov v našom meste bude známy k 15. septembru. Poskytol nám počty detí zapísaných do prvých ročníkov ZŠ na území nášho pre školský rok 2018/19, ktoré si môžete pozrieť v tabuľke.

Poradie Škola Počet detí
1. ZŠ Nemocničná 68
2. ZŠ Slovenských partizánov 64
3. ZŠ SNP 41
4. ZŠ Školská 40
5. ZŠ Stred 39
6. ZŠ Slovanská 35
7. SZŠ DSA Rozkvet 31
8. ZŠ svätého Augustína 22
9. ZŠ Považská Teplá 15
10. ZŠ Považské Podhradie 14

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM