Rôzne

Škôlka na Dukelskej je otvorená: Ako to v nej funguje?

Považskobystrickí zdravotníci môžu umiestniť deti do MŠ Dukelská. Aké sú na to ohlasy?

Ilustračný obrázok k článku Škôlka na Dukelskej je otvorená: Ako to v nej funguje?
Zdroj: TASR

Ako sme už informovali, opatrovateľské zariadenie pre deti zdravotníkov otvorilo na začiatku mája aj mesto Považská Bystrica. V priestoroch Materskej školy (MŠ) Dukelská, ktorá sídli blízko nemocnice, vytvorilo v štyroch triedach priestor pre 24 detí.

Zvýšená dezinfekcia

„V dvoch triedach sme mali deti od troch do desiatich rokov a starali sa o ne štyri učiteľky,“ povedala riaditeľka MŠ Dukelská Oľga Balušíková.

Ako ďalej uviedla, v zariadení dbajú na zvýšenú dezinfekciu. „Robili sme ju pred nástupom detí, vykonávame ju priebežne a hlavne, keď odídu domov, aby na ďalší deň bolo všetko opäť čisté. Rovnako sme vydezinfikovali aj všetko telovýchovné náradie v školskej záhrade,“ skonštatovala riaditeľka škôlky.

Aj primárka

Možnosť umiestniť deti do MŠ využila aj primárka neurologického oddelenia NsP v Považskej Bystrici Slavomíra Pučeková. „Viem, že o moje deti je postarané, nemusím sa báť, že nestihnem svoju prácu. Teraz, keď už sa z pôvodných opatrení poľavilo a je treba opäť vyšetrovať, musím byť plne k dispozícii nielen na oddelení, ale aj v ambulancii päť dní v týždni. Je to obrovská pomoc, výpadok pracovníkov bol veľký," doplnila Pučeková.

Opatrovateľské zariadenie pre deti zdravotníkov je otvorené od pondelka do piatka od šiestej do 16. hodiny, pričom stravu zabezpečia kuchárky z MŠ Dukelská. „Prioritne je určené zdravotníkom, no túto službu môžu využiť aj zamestnanci záchranných zložiek prvého kontaktu,“ dodal považskobystrický primátor Karol Janas (SMER-SD, SNS, SZ).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM