Rôzne Video

Šikovní žiaci z Považskej zostrojili Tatru, ktorá nám bude odhŕňať cesty, VIDEO

Na konštrukcii Tatry pre správu ciest sa podieľali žiaci považskobystrickej strednej odbornej školy, čím získali zaujímavé skúsenosti.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správe ciest (SC) Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) budú na zimnú i letnú údržbu slúžiť nové nákladné automobily Tatra Phoenix. Prvú v rámci unikátneho vzdelávacieho projektu Tatra do škôl zložili žiaci Strednej odbornej školy (SOŠ) v Považskej Bystrici.

Viac správ zo Slovenska

Dve pozitíva

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku v rámci projektu zapojenia študentov do konštrukcie nákladných automobilov sa TSK zapojil ako prvý na Slovensku, v Českej republike sa na ňom podieľa už sedem krajov.

„Projekt prináša dve veľké pozitíva. Prvým je vzdelávanie a zvýšenie zručností žiakov našich stredných škôl. Druhým je využitie tohto vozidla, ktoré pôjde už v najbližších dňoch na homologizáciu do spoločnosti Tatra Trucks v Kopřivnici a následne bude slúžiť našej správe ciest na cestách kraja,“ skonštatoval Baška.

„V projekte chceme pokračovať, ďalšiu Tatru odovzdajú v utorok (5. 4.) v Bánovciach nad Bebravou. Momentálne prebieha obstarávanie nadstavieb na vozidlá a budú pripravené na zimnú údržbu,“ doplnil s tým, že vďaka podobným projektom môže získať počas dvoch rokov SC TSK až osem vozidiel.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Spokojní riaditelia

Podľa obchodného riaditeľa spoločnosti Tatra Trucks Kopřivnice Petra Hendrycha, v Českej republike postavili študenti už deväť vozidiel, na Slovensku ide o prvé dva automobily. „Žiaci si vyskúšajú, ako Tatra funguje, a je to obrovská príležitosť, ako si na vozidlo siahnuť. A môžu byť hrdí, keď ho neskôr uvidia jazdiť,“ doplnil Hendrych.

Spokojnosť s projektom neskrýva ani riaditeľ SOŠ v Považskej Bystrici Ján Kunovský. Komponenty Tatry prišli v novembri, od decembra sa za účasti odborníkov z Kopřivnice na konštrukcii automobilu podieľalo 20 žiakov. Niektorí z nich absolvovali stáž v spoločnosti Tatra Trucks.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si, ako im to išlo.

FOTO: Žiaci považskobystrickej SOŠ sa podieľali na konštrukcii Tatry
6
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM