Filip Chudý Rôzne

Sídlisková knižnica v nových priestoroch: Bystričanov čakajú desaťtisíce knih

Pobočka miestnej knižnice je po presťahovaní opäť otvorená. Zatiaľ síce len v skúšobnej prevádzke, ale to najdôležitejšie už ponúka bez obmedzení.

Ilustračný obrázok k článku Sídlisková knižnica v nových priestoroch: Bystričanov čakajú desaťtisíce knih
Zdroj: Dnes24.sk

Na druhom najväčšom považskobystrickom sídlisku SNP si môžu záujemcovia opäť vypožičiavať knihy. Tamojšia pobočka Považskej knižnice v Považskej Bystrici je totiž od štvrtka opäť otvorená. No už sa nenachádza na v budove mestského kultúrneho strediska na SNP, kde doteraz sídlila, ale na Základnej škole SNP.

Mestskí poslanci ešte na svojom októbrovom zasadnutí odsúhlasili obchodnú verejnú súťaž na odpredaj mestského kultúrneho strediska na SNP, z toho dôvodu prišlo k sťahovaniu pobočky knižnice. Tá bola zatvorená od 18. októbra, ale po takmer dvoch mesiacoch opäť slúži svojmu účelu, ale už na novom mieste.

Na ZŠ SNP sa rozkladá na priestore troch klasických školských tried spolu s chodbou. Ako prezradila riaditeľka Považskej knižnice Ivana Knappová, nešlo len o klasické sťahovanie knižnice, keďže tiež zo školských priestorov museli urobiť knižničné. Navyše sa maľovalo, menili podlahy a trochu ich zdržala aj výmena okien, ktorá prebehla na ZŠ SNP. No pobočka už je otvorená, aj keď zatiaľ len v skúšobnej prevádzke.

„Veríme, že drobné problémy technického charakteru budú čoskoro odstránené. Ale najdôležitejšie je to, že výpožičný proces funguje,“ povedala Ivana Knappová.

Ako ďalej prezradila, o prípadných zmenách skúšobnej prevádzky budú informovať, no už teraz sú k dispozícii záujemcom všetky knihy na novootvorenej pobočke Považskej knižnice. Podľa odhadu Ivany Knappovej je ich približne 20 000 – 25 000. Prevádzka knižnice bude nezávislá od prevádzky školy. Otvorená, v rámci skúšobnej prevádzky, bude v pracovné dni od 8:00 do 16:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považský hrad postupne ožíva: Novinky, na ktoré sa môžeme tešiť!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM